Met deze tips heb je geen peperdure kleren nodig om er luxe uit te zien

Style

Met deze tips heb je geen peperdure kleren nodig om er luxe uit te zien

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

4 december 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

4 december 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Denk jij ook weleens: 'Hoe zien die BN'ers er altijd zo goed gekleed uit?' Snappen we. Toch hoef je echt geen peperdure outfit te scoren om hetzelfde resultaat te bereiken. Met behulp van deze simpele tricks til je jouw looks naar een hoger niveau. Geen paniek. Je hoeft je portemonnee er niet voor leeg te trekken. Goede basis Wat zeggen ze ook alweer? Een goed begin, uh basis, is het halve werk. Als de kraag van je T-shirt niet mooi aansluit of die ene broek - die je al vijf jaar in de kast hebt liggen - aan alle kanten pluist, is het ook niet zo gek dat het je niet lukt om een luxe look te creëren. Scoor dus een paar goede basics - wel in neutrale tinten zodat je het allemaal met elkaar kan combineren - zoals T-shirts, jeans en blazers. Wedden dat het je het verschil merkt.

Zwart moet je doen Zwart op zwart is altijd een goed idee als je luxe wil uitstralen. Het ziet er strak en net uit. Hierbij geldt ook de vorige regel: zorg ervoor dat je goede basics hebt. Want met verschillende kleuren zwart of kleding die niet van hele goede kwaliteit is kan het er ook heel slordig uitzien. Investeer dus in goede zwarte basics. Vind je zwart saai? Wit op wit, grijs op grijs en zelfs blauw op blauw, werkt ook. Gewoon uitproberen.

Heerlijke sandwich Wat een sandwich met kleding te maken heeft? Iedereen kent het concept van een lekker belegde sandwich en met kleding werkt het ook een beetje zo. In plaats van dat je zalm en roomkaas tussen het brood doet, werk je met kleuren tussen kledingstukken. Volg je het nog? Je top en je schoenen zijn de boterhammen en je jeans is het beleg. Het is belangrijk dat het top en de schoenen - of je blazer en je broek, je kraag en je broek, you get the drift - hetzelfde zijn, dus die draag je in dezelfde kleur. En dan kan wat er tussen zit zo gek zijn als je zelf wil. Het gaat hier vooral om dat je de kleuren in je outfit op andere plekken terug laat komen. Een sandwich bestaat tenslotte ook niet uit maar één boterham.

(Ver)sieraden maar Heb je alle tips toegepast en merk je dat er nog iets mist? Dat kan zomaar kloppen. Vergelijk het met een kerstboom: hij kan nog zo mooi versierd zijn, als er geen piek op zit, is het gewoon niet af. De piek is in dit geval de sieraden. Die kleden je outfit mooi af. Ga voor een kleur als goud, zilver, of rosé om de sieraden niet te laten schreeuwen.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur