Is dit de volgende cartoonboots trend? Deze Teletubbie-laarzen gaan helemaal viraal

Style

Is dit de volgende cartoonboots trend? Deze Teletubbie-laarzen gaan helemaal viraal

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

15 maart 2023 om 21:00

Gepubliceerd op

15 maart 2023 om 21:00

De modewereld zit vol verassingen, en deze keer neemt het ons mee terug naar onze kindertijd. Ja, dat lees je goed. Als je dacht dat de populaire rode MSCHF-boots gek waren, zet je dan schrap. Teletubbie-laarzen gaan nu namelijk viraal.

Als je onder een steen hebt geleefd, laten we je dan even bijpraten. Een paar maanden geleden gonsde het internet van het nieuws over de beruchte rode MSCHF-laarzen. Deze laarzen kostten maar liefst 350 euro en waren direct uitverkocht. Hoe ze eruitzagen? Nou, 't leken net clownschoenen, maar dan in het groot. Heel groot. Terwijl sommige mensen er helemaal weg van waren, rolden anderen met hun ogen en dachten: 'Wie zou die nou kopen?' Maar goed, inmiddels is er een nieuwe speler op de markt. De Teletubbie-laarzen, dus. En we kunnen nu niet anders meer dan het Teletubbielied in ons hoofd zingen. Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze zwierige lentejurk van Mango is nú populairder dan ooit

De trend van nu: cartoonmode We zien steeds meer cartooneske invloeden in mode. Waar komt deze gekte vandaag? Cartoonmode is grootser dan ooit. En dat komt niet alleen omdat het speels en leuk is. Staat het symbool voor de huidige vreemde staat van de wereld? Waarschijnlijk wel. Je kunt met deze trend namelijk even ontsnappen uit de werkelijkheid. Sociale media geven cartoonmode ook een extra push, waar nostalgie een grote rol bij speelt. Er is een hang naar de kindertijd, waarin je opgroeide met tekenfilms en buitenspelen en waarin zorgen niet bestonden. De betere jaren, of zoiets. Het is dan ook niet gek dat deze Teletubbie-laarzen zoveel aandacht krijgen. Teletubbie-laarzen gaan viraal We zien in de modewereld steeds meer samenwerkingen opkomen. En deze is misschien wel de meest onverwachte tot nu toe. De Teletubbies hebben samengewerkt met modeontwerper Christian Cowan om een hele collectie kleding en accessoires te creëren, en laat me je vertellen dat het zeker de aandacht trekt. Naast de Teletubbie-boots van 2.500 euro (ja, je moet er dus aardig wat knaken voor overhebben) bestaat de collectie ook uit T-shirts, jeans en jassen. Voor een T-shirt met een Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa of Po gezicht betaal je zo'n 200 euro.

Hoewel de Teletubbie-laarzen misschien niet geliefd zijn door iedereen, kun je niet ontkennen dat je er een flink statement mee kunt maken. En laten we eerlijk zijn, in een wereld waar het soms lijkt alsof alles al eens eerder is gedaan, is het verfrissend om zoiets heerlijk onverwachts te zien. Dus als je wat geld over hebt en zin hebt in echt maf schoeisel, is het misschien tijd om de Teletubbie-laarzen aan je garderobe toe te voegen. Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style