Beha in de ban: dit gebeurt er als je geen beha meer draagt

Style

Beha in de ban: dit gebeurt er als je geen beha meer draagt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

13 oktober 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

13 oktober 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Wat ons betreft is behaloos door het huis huppelen een van de grotere voordelen van thuiswerken. Heb jij je beha de afgelopen weken ook verbannen? Dan ben je goed bezig, want uit onderzoek blijkt dat het voor je borsten beter is om zonder lappie stof door het leven te gaan.

Je zou denken dat er zonder je favo beha geen vorm meer te bekennen is in die borsten van je. Fout gedacht. De Franse onderzoeker dr. Jean-Denis Rouillon van de Universiteit van Franche-Comté onderzocht jarenlang de borsten van 320 vrouwen, en volgens hem worden tepels met gemiddeld zeven millimeter per jaar gelift als je je beha in de kast laat liggen.

Liften Hoe dat zit? Nou, een beha houdt de natuurlijke groei van het ondersteunende borstweefsel tegen. Van nature regelen je boobies volgens het onderzoek dus gewoon zelf dat ze mooi in vorm blijven, daar heb je geen beha voor nodig. Sterker nog: die zou er dus alleen maar voor zorgen dat je borsten eerder gaan hangen of zakken, omdat de spieren niet meer zelf aan de slag hoeven. En daar worden ze lui van. Dat je je borsten nu lekker laat hangen is – als we dit onderzoek mogen geloven – dus eigenlijk juist heel goed, ze liften de boel zelf wel.  

Lees ook: Krijg nou tieten: zo kom je klaar via je tepels Gezond bezig En er zijn nog meer voordelen van een behaloos leven: de huid op en rondom je borsten zou namelijk zachter en fijner worden. Dat komt dan weer omdat je boobies zonder beha niet de hele dag tegen materialen als kant aanschuren. Ook zou striae vervagen en worden je borsten een stuk steviger. Een leven zonder beha zorgde voor de 320 vrouwen uit het onderzoek ook voor andere gezondheidsvoordelen: ze zouden geen last meer hebben van rugpijn en hun ademhaling zou ook verbeterd zijn sinds ze hun beha skippen. Omdat niets meer wordt afgekneld, verbetert de bloedcirculatie. Een gezondere huid en borsten, wij zeggen: free the nipple

Lees ook: Zo voorkom je beschadigde borsten tijdens het sporten

Pluspunten Oké oké, natuurlijk is niet elke vrouw erbij gebaat om haar beha ritueel te verbranden. Met een grote cupmaat of gevoelige borsten moet je er misschien niet aan denken om de dames aan hun lot over te laten. Maar misschien is het ook dan geen slecht idee om af en toe een bra free dag in te lassen. Al is het gewoon als je languit op de bank ligt te netflixen. Want eerlijk is eerlijk, we willen allemaal gezondere borsten, en die prikkende beugel in ons middenrif kunnen we prima missen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen