Naar de beautysalon en nog 5 kinderfeestjes waar we ons niks bij kunnen voorstellen

Oh Baby!

Naar de beautysalon en nog 5 kinderfeestjes waar we ons niks bij kunnen voorstellen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

23 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Vroeger ging je thuis koekhappen en met een beetje geluk discozwemmen. Tegenwoordig moet je met wat anders aankomen om indruk te maken met je kinderfeestje.

1. Beautysalon Kinderen van drie tot zestien jaar kunnen tegenwoordig een kinderfeestje boeken bij een beautysalon. Je weet wel, zo'n salon waar je als volwassene zelden komt omdat je er tijd noch geld voor hebt. Wat voor gezichtsmakers en pedicures een kind van acht jaar nodig heeft? Het is ons een raadsel.

2. Model voor een dag Vroeger moest je moeite doen om een hele groep kids op de kiek te krijgen, tegenwoordig gaan ze vrijwillig voor de camera staan. Er zijn namelijk genoeg fotostudio's waar je een kinderfeestje kunt vieren. En dan zijn er ook nog workshops TikTok. Hou op met ons.

3. Digitale feestjes Het is een overblijfsel van de pandemie, maar sommige ouders doen dit nog steeds. Skype of Google Meet dient als een virtuele feestruimte, er worden online spelletjes gespeeld en soms zijn er zelfs digitale goodiebags met printbare kleurplaten, online kortingsbonnen en virtuele bedankkaartjes. Ineens klinkt die beautysalon zo gek nog niet.

Lees ook: Guess not: 5 redenen om te kappen met het raden van babynamen

4. Podcast maken Geinig idee? Best wel. Tikkie bizar? Dat ook. Tegenwoordig kunnen kinderen een radiouitzending opnemen of een podcast maken. Nu al medelijden met degene die dit project met tien stuiterende kids moet begeleiden.

5. Yogafeestje Als dit geen havermelkelite feestje is dan weten wij het ook niet meer. Wij wisten tienjarige überhaupt niet wat yoga was. Laat staan dat we een yogafeestje wilden, Ach, het is in ieder geval wel lekker sportief.

6. Brunchen met vrienden Of een high tea. In een lunchzaak. Dit deden wij voor onze dertigste verjaardag, niet toen we elf werden.

Doe ons maar koekhappen. Of discozwemmen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen