Kind op komst? Deze 9 dingen uit de vluchtkoffer hebben jullie wél heel hard nodig gehad

Oh Baby!

Kind op komst? Deze 9 dingen uit de vluchtkoffer hebben jullie wél heel hard nodig gehad

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

De vluchttas: de tas – of koffer – met alle spullen die jij tijdens en na de bevalling nodig denkt te hebben. De een heeft hem al twee maanden van tevoren klaarstaan, terwijl de ander als de vliezen al zijn gebroken nog haastig spullen bij elkaar aan het zoeken is.

Eén ding is zeker: je pakt altijd spullen in die je achteraf helemaal niet hebt gebruikt. Dat lazen we in de verhalen van lezers in de rubriek Perspraat, waar kersverse ouders vertellen over hun bevalling. Dus vroegen wij ons af: welk item uit de vluchttas hebben jullie nou wél gebruikt? We plaatsten de vraag op Instagram en kregen meer dan honderd reacties. We hebben een paar voor je op een rijtje gezet. Moet je nog bevallen? Watch and learn.

Lees ook: Perspraat: 'Het feit dat mannen geen idee hebben hoe dit voelt, maakt ze echt het zwakkere geslacht'

1. The Big Four Ons Sjetal trapt 'm af, en heeft vier dingen opgenoemd die we eigenlijk standaard als de vier grootste levensbehoeftes zouden moeten zien. Eat, sleep, rave, repeat, maar dan de zwangerschapsversie:

2. Eurootje voor eigen bestwil Waar je zelf in eerste instantie niet bij zou stilstaan: een muntje meenemen. Zodat je niet van de auto helemaal naar je bed hoeft te waggelen. Die sushi-tip noteren we ook effe.

3. Alexa, speel 'Push it' van Salt 'N Pepa Sanne heeft een punt. Zo blijf je helemaal in je eigen bubbel. Ga jij voor klassieke muziek of kneiterharde rock?

4. Die was dus niet waterproof Schrijf maar mee: doe géén mascara op voor de bevalling, of neem make-up remover mee in je vluchttas.

5. Technisch gezien ook voorbereid Na je bevalling wil je het liefst gewoon in je bed blijven liggen. Hoe ruk als je steeds uit bed moet stappen omdat je telefoon aan de lader ligt?

6. Vooral 'schone' is een belangrijke Super leuk als je jullie outfits gelijk bij elkaar kan laten matchen, toch? En Dee heeft gelijk: goede voorbereiding geeft rust.

7. Je voelt je niet hot, je hebt het heet Sorry lieve partner, maar tijdens de bevalling is het koude, natte washandje even onze beste vriend.

8. Potje patience met geduld Niet alle bevallingen zijn puffen, steunen en 'laat me met rust'. Blijkbaar kun je gewoon een kaartspel spelen. 'Mevrouw, u mag gaan persen!' Jij: 'Wacht effe, ik ben aan het winnen.'

9. All you need is... Oké, alle gekheid op een stokje, we mogen niet vergeten hoe waardevol de mensen om ons heen zijn tijdens de bevalling, bij wie we de handen blauw mogen knijpen en die we voor geen goud willen missen. Of die ons - dwars door al het zweet en tranen heen – tóch nog knap op de kiek kunnen zetten.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer lezen

Meer van deze auteur

Shop hier