Happy birthday Bobby: dit zijn de leukste uitspraken van Chantals jongste zoon

Oh Baby!

Happy birthday Bobby: dit zijn de leukste uitspraken van Chantals jongste zoon

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

29 maart 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom den Seldam

Gepubliceerd op

29 maart 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom den Seldam

Hoera! Bobby, de jongste zoon van Chantal, is zes geworden en uiteraard staan we daar even bij stil. Niet alleen wordt hij zelf 'de eeuwige glimlach' genoemd, zoals Chantal vandaag op Instagram schrijft, hij bezorgt de mensen om zich heen ook regelmatig een glimlach met zijn pientere, bijzondere en vaak ook vrij onverwachte opmerkingen. En ook wij kunnen meegenieten, want Chantal deelt regelmatig wat uitspraken en gesprekken met het internet.

Ga er maar even voor zitten, want we hebben de leukste praatjes van de jarige Job verzameld. Eén ding wordt maar weer duidelijk: kinderen hebben een gehéél eigen denkwijze.

Lees ook: Chantal over de wereld waarin we leven: 'Ik ben zo ontzettend dankbaar voor Bobby's onwetendheid'

Wat, eh… Lief zeg 'Ik heb vandaag samen met Odin een tekening gemaakt voor de juf,' vertelt Bobby blij na een drukke dag op school. Chantal is benieuwd: 'Ah, wat lief! Wat hadden jullie getekend?' vraagt ze. De kleine antwoordt, alsof het de normaalste zak van de wereld is: 'Een begrafenis.' Oh ja, tuurlijk. Dat is inderdaad héél leuk voor de juf, Bobby.

Van je vrienden moet je het hebben Een vriend van Bobby, Boet, is jarig en daar is natuurlijk een cadeau voor nodig. Chantal: 'Wat zullen we Boet eens geven voor z’n verjaardag?' Bobby zegt zuchtend en op een chagrijnige toon zonder op te kijken: 'Een bos wortels.'

Hou de kerstgedachte maar vast Op eerste kerstdag zit de spirit er lekker in. 'Vrolijk kerstfeest liefje!' wenst Chantal haar kleuter. Hij: 'Nou, dat gaan we nog wel zien.' Tja, hoge verwachtingen kunnen alleen maar tegenvallen.

Opruimkont Rommel maken, daar doen Chantals kinderen niet aan. Niet door discipline of strenge regels, dat vinden ze zelf gewoon niet fijn. Maar soms slaan ze er volgens haar zelfs in door, zoals toen ze een plak cake aan Bobby voorschotelde. 'Moet ik dit nu met m'n handen vastpakken?' vroeg hij.

Nog meer kerstpret Marco is druk in de weer met het versieren van de kerstboom, wat inderdaad voor enig gevaar kan zorgen. 'Bobby, pas op met die kerstbal,' waarschuwt hij. 'Ja, jij zelf ook. Ouwe bowlingbal,' komt er uit de mond van het mannetje.

Eerst doen, dan nadenken 'Je hebt een glazen potje in je tas hè? Die moet je mee de klas innemen,' herinnert Chantal de druktemaker, één minuut voordat ze school binnenlopen. Net twee seconden buiten het lokaal herhaalt ze zich: 'Pak je je potje uit je tas?' 'Jahaaaaaa,' klinkt het luid. Eindstand: Bobby loopt de klas in zonder potje.

Liefde is onmeetbaar, toch? Marco: 'Ik hou van jou vijfhonderd miljoen keer tot aan de maan en terug.' Bobby: 'Oké. Ik hou van jou tot aan de bovenste verdieping van ons huis.' Mooi gesproken, Bobby.

Niets is te veeleisend voor een zesjarige Dat er gekookt moet worden is niet belangrijk voor de kleine Bobby. Hij is ziek, humeurig en vooral high demanding. 'Kom je me nu eindelijk helpen met tekenen?' vraagt hij, terwijl Chantal zich aan het uitsloven is in de keuken. 'Je staat daar alleen maar in aardappels te prikken.' Zoals we al zeiden: happy birthday Bobby!

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen