Dacht 't niet: dit speelgoed uit jouw jeugd zou jij nooit aan je kinderen geven

Oh Baby!

Dacht 't niet: dit speelgoed uit jouw jeugd zou jij nooit aan je kinderen geven

Steffi Posthumus
Door

Steffi Posthumus

Gepubliceerd op

18 juli 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

18 juli 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Furby maakt deze zomer* een comeback, om het 25-jarig jubileum te vieren. Jep, dat lees je goed. Het is alweer 25 jaar geleden dat dit veeleisende knuffelrobotbeest z'n intrede deed in menig kinderkamer. Alsof dat nog niet erg genoeg is, mikken de makers met deze new & improved versie op een nieuwe hype. Moeten we dat wel willen, vragen wij ons af.

Want zo leuk als de Gremlin look-a-like in eerste instantie leek, zo hels bleek-ie na een tijdje te zijn. Middenin de nacht schreeuwen om eten, schelden als je ze te lang geen aandacht gaf. En denk maar niet dat het hielp om ze ver weg te stoppen in een kast. Dat geluid ging door merg en been. Om over deze horrorverhalen op Reddit nog maar niet te spreken.

Lees ook: Ah mam geef terug? Dit speelgoed is mínstens zo leuk voor moeders

En zo is er nog wel meer speelgoed waar ons hart vroeger misschien wel harder van ging kloppen, maar waarvan we voor onze eigen kinderen nu toch denken: thank you, next.

Polly pocket Heel leuk, zolang het compleet is. En dat is met die tachtig ieniemienie onderdelen in een ieniemienie doosje dat slecht sluit nooit langer dan vier minuten.

Plakhandjes Ideaal om je broertje of zusje mee te slaan en door het hele huis vieze, harige slijmvlekken te verspreiden. Je begrijpt: toen te gek, nu liever niet.

Puppy in my pocket Tja.. wat deed je hier eigenlijk mee? Los van erover struikelen.

Magic Twisty Teleurstelling in een doosje. Op de reclame leek deze harige rups uit zichzelf te bewegen en allerlei trucs te doen. De realiteit was niets meer dan een doods stukje pijpenrager met oogjes.

Speelgoedhond In 't specifiek het type dat salto's maakt en keft. Geen verdere uitleg nodig.

Lees ook: Mooi hoor, zo'n beige kinderkamer: maar is de trend wel goed voor je koter?

Barbies met heel lang haar Natuurlijk zijn we Barbie-fans. Hallo, zij leerde ons dat je álles kan worden wat je wil – zolang je lang, wit en blond bent en een taille hebt waar zelfs een diabolo nog jaloers op is. Wat ze ons ook leerde: heel lang haar zit één dag goed en verandert daarna in een grote, onuitkambare sliert klitten.

Last but not least: de tamagotchi Dag en nacht bezig zijn met 't poepruimen, voeren en spelen met een op en neer hopsende, digitale blob. Je kan het voorbereiding op een echt huisdier noemen. Of gewoon zien voor wat het was: een stoorzender.

*De Engelstalige Furby wordt deze zomer gelanceerd, de vernieuwde Nederlandstalige Furby laat iets langer op zich wachten, waarschijnlijk wordt die in de zomer van 2024 uitgebracht.

delen
Steffi Posthumus

Steffi Posthumus (1988) is – naast redacteur bij &C – een vroege vogel, maar wel een met een ochtendhumeur. Ze woont in een kleurrijk Amsterdams paleis met kat Prins én giga discobal, probeert al twee jaar lang Turks te leren (met matig succes) en eet 't liefst alles met een goede lik sambal.

Wil je ook lezen

Wij hebben de allerleukste producten voor jou en je wonderspruit op een rijtje gezet!