Baby op komst? Deze verzekeringen moet je aanpassen

Oh Baby!

Baby op komst? Deze verzekeringen moet je aanpassen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 oktober 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

1 oktober 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Buggy? Check. Schattige rompertjes? Dubbelcheck. Aangepaste verzekeringen? Eh, niet check. Uit onderzoek van online vergelijker Pricewise blijkt dat 52 procent van de Nederlandse vrouwen niet weten welke verzekeringen zij moeten wijzigen wanneer ze zwanger zijn.

Zit je ook met je handen in het haar? Geen paniek. Deze verzekeringen moet je aanpassen als er een kleine op komst is.

Zorgverzekering Zodra een kind is ingeschreven bij de gemeente en een burgerservicenummer heeft, kan het aangemeld worden voor een zorgverzekering. De kleine moet binnen vier maanden aangemeld worden bij de zorgverzekeraar van een van de ouders. Doe je dat niet? Dan moeten de eventueel gemaakte zorgkosten voor de baby zelf betaald worden.

Inboedelverzekering Met een kleine spruit in huis heb je waarschijnlijk meer waardevolle spullen. Een kinderwagen, babykamer, speelgoed. Controleer of de inboedelverzekering voldoende dekking biedt voor deze waardevolle bezittingen. Je kunt de dekking eventueel verhogen of een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Lees ook: Op deze vijf dingen kun je beter wel letten als je een babymoon boekt

Aansprakelijkheidsverzekering Een andere verzekering die je na je zwangerschap moet aanpassen is de aansprakelijkheidsverzekering. Die kleine babyhandjes kunnen immers per ongeluk schade veroorzaken. Zorg ervoor dat jouw aansprakelijkheidsverzekering voldoende dekking biedt voor eventuele schadeclaims.

Overlijdensrisicoverzekering Niet het meest gezellige onderwerp, maar wel belangrijk: denk na over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat je gezin financieel beschermd is als je komt te overlijden.

Schadeverzekering inzittenden voor auto Vaak onderweg met de kleine? Dan is het belangrijk om je autoverzekering inzittenden aan te passen. Deze (extra) verzekering dekt de schade die jij of jouw baby oplopen bij een ongeval met de auto.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen