Op deze vijf dingen kun je beter wel letten als je een babymoon boekt

Oh Baby!

Op deze vijf dingen kun je beter wel letten als je een babymoon boekt

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

23 september 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

23 september 2023 om 12:00

Natuurlijk kun je niet wachten tot je kleine wonder ter wereld komt, maar een laatste vakantie met zijn twee is toch ook wel effe lekker. Klinkt je als muziek in de oren? Ho stop, niet zo snel. Het leven is letterlijk een tikkie zwaarder als je reist met een babybelly dus er zijn wel wat dingen waar je voordat je je koffer in gaat pakken wel even op moet letten. Ga er maar even lekker voor zitten, of liggen.

(Niet meer) zelluf doen Tuurlijk ben je hartstikke ondernemend. En ook totaal niet burgerlijk. Maar niks is zo erg als een vakantie waar je vakantie voor moet nemen om er van bij te komen. En dan helemaal als je daar geen tijd meer voor hebt omdat je binnen een paar weken een kind gaat baren. Dus als er een moment in je leven is waarop je ongegeneerd kunt kiezen voor een all inclusive resort waar je je kont op een ligbed parkeert en er pas aan het einde van je vakantie weer afkomt, is dat nu. Laat dat personeel - en je partner! - maar lekker voor je rennen, jij hebt vakantie.

BOB is zwanger Zeg je vakantie, dan denk je lunchen met een heerlijk glas wijn, borrelen met een lekker mojito en dineren met nog meer wijn. Wat ons betreft kan op vakantie je eerste mimosa zelfs al bij het ontbijt. Behalve nu dan. Jij bent de hele vakantie de BOB. Zwangere BOB, welteverstaan, dus als er iemand het leuk moet hebben ben jij dat. Daarom is het goed dat je voor je dat leuk uitziende all inclusive resort boekt ook even de alcoholvrije opties checkt. Het zou toch zonde zijn als je het de hele vakantie met water moet doen.

Lees ook: Annemarie Geerts is moeder van 8: dit is haar beste advies

All you can (not) eat Naast alcohol is er ook nog sushi, biefstuk, carpaccio, tiramisu, rauwmelkse kaas en de hele mikmak om te vermijden - sorry, wij hebben het ook niet bedacht. Check dus niet alleen of er wel lekkere alcoholvrije cocktails in dat resort te krijgen zijn, maar ook wat er in hun restaurants allemaal te eten is. Want elke avond maar buiten het resort gaan eten omdat er daar binnen niks veilig is, is misschien wel leuk, maar minder goed voor je portemonnee. En heb je twijfels over het aanbod, zowel qua eten als drinken, onderzoek dan eens wat je droomresort kost zonder die all inclusive formule.

Ziek ver Normaal moet je al goed opletten of in het land waar je naartoe gaat bepaalde virussen en ziektes voorkomen waarvoor je je moet inenten. En nu al helemaal. Hoe verder je gaat, hoe beter je even een goede check-up kunt doen. En misschien is het ook slim om even te na te gaan of je überhaupt zo lang mag en kan reizen met die baby in je buik. Onderzoek ook direct hoe het in je gewenste bestemming gesteld is met de gezondheidszorg. Hoe is de zorg daar geregeld als je onverhoopt te vroeg zou bevallen? En is je zorgverzekering dan up-to-date?

Lees ook: 5 vragen die je je verloskundige wil stellen vóór je met elkaar in zee gaat

Zonbescherming Natuurlijk hoef je niet de hele vakantie op dat ligbed met jouw naam erop te blijven liggen (mag wel), maar denk eraan dat te veel inspanning in de zon ook niet goed is voor jou en de baby. Als je te actief bent in de zon, kun je zelfs een zonnesteek oplopen. Goed excuus dus om tussendoor wat verkoeling en schaduw op te zoeken. In een spa of in die ene winkel met die schattige babykleertjes...

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur