Lief hertje of vrolijke aap? Dít zegt het Azteekse sterrenteken over jou en jouw kind

Oh Baby!

Lief hertje of vrolijke aap? Dít zegt het Azteekse sterrenteken over jou en jouw kind

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 mei 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

tekst Abigail Dumas, beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

23 mei 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

tekst Abigail Dumas, beeld Shutterstock

De Azteekse horoscoop telt twaalf sterrenbeelden die elk een paar dagen van elke maand omvatten. In &C's Oh Baby! special vatten we samen welk beeld dat van jou en je kind is én wat dat voor jullie betekent, je leest hier een preview.

First things first Waar je moet zijn voor het Azteekse sterrenteken van jou en jouw kind? Nou...

Aztec1Aztec2

Gevonden welk teken jouw kind is? Oké, gaan we dan.

Lees ook: Wat is duurder: een zomer- of een winterbaby?

De krokodil Heb je soms het idee dat jouw kind wel héél wijs is voor zijn leeftijd? Dat klopt als een bus volgens de Azteken, die krokodillen tot de sterkste sterrenbeelden rekenen. Al jong vol verantwoordelijkheidsgevoel, met een oog voor detail waar je als ouder soms even flink van kunt balen en een observatiedrang waar je graag een afstandsbediening bij zou willen.

Dat heeft natuurlijk volop positieve kanten: wedden dat jouw kind hartstikke begripvol is, rekening houdt met gevoelens en in algemene zin stabiel reageert op wat er dan ook gebeurt thuis? Maar zo jong, zo (zelf) kritisch zijn is natuurlijk ook weleens lastig. Krokodillen zijn heel gematigd, maar hebben ook stabiliteit nodig. Geef je ze die, dan zijn ze met weinig tevreden en groeien ze op tot gelukkige zielen die een goede partner voor anderen worden en loyaal zijn richting hun vrienden. Ook leuk: krokodillen en wacht bovengemiddeld vaak een succesvolle baan. Al is het wel belangrijk dat ze ook leren te ontspannen, en die observatieradar af en toe even uit te zetten.

Het hert Het beeld dat we vaak hebben van herten (dartel maar schuchter) klopt wel in dit sterrenbeeld. Hertjes zijn levendige types met veel vrienden die eindeloos kunnen spelen. Maar ze hebben ook een verlegen kant die bij weerstand rust zoekt. Een goede combinatie, want ze leren zichzelf in bescherming nemen. Maar pas wel op dat verlegenheid niet te veel de boventoon gaat voeren in hun sociale leven. Als het even kan, speelt een hert met een lief, rustig vriendje, dat het vervolgens zelf de oren van het hoofd kletst.

Jouw hert komt al jong goed uit zijn woorden en heeft een goed hoofd op zijn schouders, maar is ook kwetsbaar en makkelijk te krenken. Hou hier rekening mee, er valt goed met herten te praten en dat levert al snel winst op. Heb je het idee dat je kind overprikkeld raakt, ga dan de natuur in, dat past heel goed bij het hert, dat toch wat rusteloos kan worden. Daar komt zijn natuurlijke optimisme in no-time weer bovendrijven, waarna je merkt dat de spraakwaterval ook weer gaat stromen.

De bloem Bloemen zijn altijd in beweging, zowel in de natuur als in kindvorm. Bloemen zijn artistieke zieltjes die nooit stilzitten. Altijd aan het spelen, altijd onder de mensen, altijd bezig met het volgende doel. Dat maakt wel dat ze zich ook snel kunnen vervelen. Wedden dat jij een enorme knutseldoos in huis hebt? Die prikkelingen zijn vaak broodnodig om de stemming een beetje hoog te houden.

Het is voor een goed doel, want bloemen vervelen zich niet graag, maar groeien daardoor ook op tot goede beslissingnemers. Die niet erg van routine houden (dat zit er al jong in, heb je dat al gemerkt?) maar als ze ergens hun tanden in zetten wel heel gemotiveerd zijn. Let wel op dat je kind niet te veel een binnenvetter wordt, want Bloemen geven hun problemen notoir slecht toe, zelfs aan hun moeder. Als hun lontje korter dan gebruikelijk wordt, weet je dat er iets aan de hand is. Wees niet bang om gevoelige onderwerpen snel aan te snijden: dit zijn kinderen die heel open praten over hun gevoelens als ze daar eenmaal de ruimte voor krijgen.

Het huis Dit sterrenbeeld moet je niet lezen als 'staat als een huis', maar als 'is dol op thuis'. Huizen zijn nogal onvoorspelbaar en kennen grote emoties die ze niet altijd voor zich kunnen houden. Daarom zijn ze juist graag thuis, waar de situatie voorspelbaar is en de energie goed. Huizen zijn dol op familie, vaste mensen om zich heen en een beschermd gevoel. Dat is heerlijk, mits je ze af en toe ook even uit hun hokje trapt. Het zijn namelijk ook lieve vriendjes die intense vriendschappen aangaan, heel extravert maar soms een beetje too much.

Leer je kind al vroeg omgaan met teleurstellingen, want leren loslaten is echt een ding. Door daar in de rust van thuis aan te werken, bereid je ze voor op de soms overweldigende buitenwereld. Zorg jij voor good vibes in huis, dan neemt je kind die als vanzelf overal mee naartoe. Is de stemming even minder, wees je dan bewust dat een Huis zich dit weleens persoonlijk kan aantrekken. Gelukkig doet een knuffel vaak al wonderen.

De jaguar De gelukszoekers onder de Azteekse sterrenbeelden. En daardoor vaak kinderen die niet bang zijn om op te vallen. Met grote emoties en dito dromen, soms misschien wel iets te groots en meeslepend. Jouw kind is moedig en soms overmoedig, een romantische ziel die de dagelijkse gang van zaken nog weleens uit de weg wil gaan. Eerlijk en oprecht, maar met zijn hoofd in de wolken. Dat is heel leuk tijdens het spelen en fantaseren, maar soms iets minder als je om acht uur 's ochtends de deur uit wil en je kind een hele andere dag bij elkaar verzonnen heeft. Of als-ie in het weekend alle vriendjes voor z'n karretje blijkt te hebben gespannen voor een wild plan (dat jij natuurlijk even mag uitvoeren).

Jaguars zijn goede leiders, ook als ze jong zijn, zul je zien dat anderen ze snel volgen. Dat heeft wel tot gevolg dat ze gewend zijn zelf de controle over alles te hebben. Handig om dat af en toe een beetje tegen te werken. Hoe eerder je leert dat je kind het niet altijd voor het zeggen heeft, hoe beter.

De slang Een Slang in huis? Dat betekent dat je een kind hebt met een Grote Persoonlijkheid (ja, zo een met hoofdletters, ja). Slangen houden van aandacht, en weten precies hoe ze daaraan moeten komen. Ze zijn charismatisch en voor velen ook een klein beetje mysterieus, al zal dat voor jou als moeder vermoedelijk nog wel meevallen. Van binnen zijn slangen namelijk hartstikke loyaal, zeker richting hun familie. Ze weten zelf soms ook niet wat ze willen, maar als jij ze daar een handje bij kunt helpen, geven ze ook niet op.

Slangen houden wel van een beetje planning in hun leven, iets waar jij natuurlijk voor moet zorgen. Schrik niet als je kind af en toe geen kik geeft: dikke kans dat hij in gedachten verzonken is bij het bedenken van wilde plannen voor later. En ook dikke kans dat die plannen een dag later weer helemaal veranderd zijn. Help ze een beetje met wat ze wel en niet willen, dan zijn ze je eeuwig dankbaar. O, en hou ze met beide benen op de grond. Wel zo fijn voor later.

Lees ook: Het staat in de sterren: kinderen met dít sterrenbeeld zijn het meest koppig van allemaal

Het riet Het zal je niet verbazen: Rietjes zijn buigzaam. Ze houden van verrassingen, vervelen zich snel en hebben de neiging om abrupt van gedachten te veranderen. Dat levert soms verhitte discussies op ('We hebben nu dit afgesproken'), maar brengt ook leven in de brouwerij. Want wie weet wat de dag voor jullie in petto blijkt te hebben, als je kind zo openstaat voor nieuwe ideeën. Open is sowieso een goed woord voor jouw kind, dat licht en optimistisch in het leven staat. Graag onafhankelijk, maar altijd te porren voor een knuffel. Goed met woorden en vrienden, charmant richting de buitenwereld en een wijsneus. Emotioneel is Riet goed in balans, dus je hoeft je kind meestal niet erg te temperen.

Ben je zelf niet zo kunstzinnig, duik dan tóch eens een museum in met Rietenkinderen. Zij doen het vaak ontzettend goed op kunst, cultuur en spiritualiteit en zijn meer van de ervaringen dan van de materiële bezittingen. ach, willen ze wél liever met Lego spelen dan naar een tentoonstelling, dan kun je het altijd nog verpakken als de verrassing van de dag.

Het konijn Konijnen zijn echte levensgenieters: altijd vol energie en plannen aan het smeden. Maar pas op dat je kind een beetje realistisch blijft over wat er wel en niet kan. Het zijn notoire luxepaarden, die Konijntjes. Die nooit ergens een bovengrens zien. Dat heeft zeker ook positieve kanten: het zijn harde werkers die het onderste uit de kan willen halen. Sociale dieren die het liefst onder de mensen zijn. Maar heel honkvast zijn ze daardoor ook weer niet: verveling ligt op de loer.

Konijnen zijn vaak die mensen die later geen goede leidinggevenden zouden zijn, maar wél heel goede collega's. Karrentrekkers, en daarvan kun je er op zich nooit te veel in huis hebben. Pas wel op dat jij je als moeder niet laat overmeesteren door de plannen van je kind: het is niet leuk om altijd te moeten temperen, maar het is wel belangrijk dat ook de les 'je kunt niet alles hebben' af en toe doordreunt. En dat er ook genoeg rust wordt gepakt. Want zo'n Energizer Bunny in huis, daar wordt echt niemand beter van.

De adelaar More passion, more passion, more energy, more energy... Wie een Adelaar in huis heeft, staat soms echt te kijken van hoe gepassioneerd en energiek die zijn, zelfs al zijn ze nog maar klein. Ook in een kleine verpakking is een Adelaar een groot teken: sterk, vol zelfvertrouwen en met een 'geef nooit op'-attitude. De levenslust spat ervan af, maar brengt ook intense emoties met zich mee. Zo zijn Adelaars vaak veel te trots. Veel te impulsief. En niet altijd voor rede vatbaar.

Daar kom jij natuurlijk bij kijken, want het zijn slimme kinderen met wie heus wel te praten valt. Leer ze hun passie inzetten voor de belangrijke dingen in het leven en niet weg te gooien aan onzin. Dat is wel een weg (zó ongeduldig, dit sterrenbeeld), maar een Adelaar met enige focus kan heel ver komen in het leven. Ook handig om even op te letten: ze zijn notoir slechte delers, dat moeten ze echt van huis uit leren want het zit niet van nature in ze. Als jij net zo slecht opgeeft als je kind, komt dat helemaal goed. Lukt het niet, weet dan dat al die passie ook vanzelf wel een mikpunt vindt.

De aap Vrolijkheid ten top bij jullie thuis, met zo'n lekkere Aap in de gelederen. Aapjes zijn charmante en loyale wezens die altijd voor leven in de brouwerij zorgen. Hun vrolijke en positieve energie trekt iedereen mee, en ze hebben daarnaast een tomeloze fantasie. Dat is geweldig, maar let ook op dat er een uitlaatklep is voor al die creativiteit in huis. Apen raken snel gefrustreerd als ze niets om handen hebben. Dan gaan ze direct op zoek naar the next thing, wat ze stuurloos en een tikje rusteloos kan maken. Overigens valt daar wel tegenin te praten hoor. Het zijn goede communicators die zich vooral begrepen en gesteund willen voelen. Leg je ze uit dat iets vandaag echt niet meer kan, dan draaien ze vanzelf bij.

Iets waar je niet in door kunt slaan, is het prijzen van kinderen met dit sterrenbeeld. Zo creatief en energiek als ze zijn, ze zijn ook bescheiden en hebben zichzelf niet altijd even hoog zitten. Gelukkig luisteren ze goed, dus jij kunt dat inzicht er vast wel in krijgen.

De vuursteen Komt je kind soms een beetje bruusk uit de hoek? Dat is zijn inner-Vuursteen, zeker weten. Dit sterrenbeeld is sociaal en gezellig, maar kan soms een beetje onverwacht en met een gestrekt been een gesprek binnenvallen. Helemaal niet erg, dat geeft wel persoonlijkheid. Vuursteentjes kenmerken zich door hun sterke wilskracht en persoonlijkheid. Ze zijn moedig, realistisch over hun kunnen en houden van doelen stellen. Ambitieus en creatief, het is een prima combinatie. Het enige waar je ze nog weleens zal moeten temperen is op het gebied van vrienden. Ze zeggen niet graag nee tegen anderen, en willen zichzelf dan nog weleens voorbijlopen.

Ook zijn Vuurstenen in algemene zin niet dol op verandering. Ze zullen eerder de bekende weg nemen, lekker veilig. Ook daarin zijn ze heel realistisch. Goed om ze te laten inzien dat je op zo'n jonge leeftijd echt nog niet zo hoeft te denken. Laat jij ze zien dat the sky the limit is, dan trekken ze er vanzelf moedig op uit.

De hond Als een hond zo trouw, dat is écht hoe de Azteekse Hond is. Een gevoelige ziel die altijd voor anderen klaarstaat. Zeer intuïtief, maar daardoor ook wel een beetje een binnenvetter. Hondjes zijn veel in hun hoofd bezig. Ze denken, ze analyseren, ze raken snel overprikkeld. Het zijn stiekeme perfectionisten die niet geweldig met stress om kunnen gaan en dit ook al op jonge leeftijd flink voelen. Dat is helemaal niet erg, zolang je er maar voor zorgt dat ze ook kind blijven.

Leer ze positief met spanningen omgaan. Leer ze fouten maken. En leer ze dat risico's nemen positief kan uitpakken. Dit zullen ze uit zichzelf namelijk niet doen. Honden zijn vaak hartstikke artistiek, en dat is direct ook een prima manier om ze een beetje uit hun schulp te lokken. Ze luisteren graag, dus zet vooral lekker een luisterboek aan, daar kan een Hond zich helemaal in verliezen. Als je het juiste boek gevonden hebt dan, want het zijn wel picky gastjes: alleen het beste is goed genoeg. Maar goed, als ze ergens voor vallen, vallen ze ook hard.

Ben je benieuwd wat jouw Azteekse sterrenteken over jou als moeder zegt, en over de band met je kind? Dat staat tot in de puntjes beschreven in &C's Oh Baby! special, die nú in de winkels ligt. Of haal 'm vast hier:

Scoor &C's nieuwste Oh Baby! nu hier!

7 ,95

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Oh Baby!

Meer van deze auteur