Haast? Met deze lifehack is je zeiknatte was drie keer sneller droog

Lifestyle

Haast? Met deze lifehack is je zeiknatte was drie keer sneller droog

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 juni 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

8 juni 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

De kleine wasjes en de grote wasjes, niemand staat erom te springen. Een goede wastip op z'n tijd is daarentegen wel weer meer dan welkom. Je kletsnatte favoriete spijkerbroek binnen no time droog, zodat hij meteen weer aan de billen kan? Dat doe je zo.

Wat is dat toch, die wasmand die zich op magische wijze alweer tot het bovenste randje heeft gevuld, voordat je 'mand' goed en wel hebt kunnen spellen? Maar om diezelfde wasmand weer leeg te krijgen, daar is helaas nog geen wonderlijke oplossing voor gevonden. Wassen en drogen, dat kost gewoon tijd. Goed voorbereid En tijd, dat is soms een beetje een dingetje. Zeker als je een halfuur voordat je date voor de deur staat bedenkt dat je je lievelingsspijkerbroek aan wil, terwijl die eigenlijk nog onderin de goed gevulde wasmand ligt te wachten op een welverdiende was- en droogbeurt. Een blaasontsteking zitten we niet op te wachten en gênante natte-vlekken-situaties evenmin. Hij moet droog – en wel nu. Gelukkig verklapt de Australische schoonmaakgoeroe Shannon Lush in haar ochtendprogramma Sunrise On Sunday een tip die je linea recta aan je lijstje met huishoudhacks toe wil voegen. Voeg een droge handdoek of theedoek toe aan de natte was, voordat je de droger aanzet. Dat is het? Ja, dat is het. Lees ook: Slimmer soppen: deze plekken in de keuken vergeten we vaak schoon te maken Hoe dan?! De droge doek absorbeert het vocht uit de natte was en helpt bij een snellere afvoer ervan. Dat betekent minder werk voor de droger en volgens Shannon is de was daardoor tot wel drie keer sneller droog. Klinkt toch een beetje als magie, niet waar? Fijn, want zo is die broek toch nog op tijd klaar om de show te stelen. En de droger korter laten draaien is ook nog eens beter voor het milieu. Win-win dus.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Smaakt naar meer

Shop hier