Gespot op TikTok: met deze app leg je je feestje op de allerleukste wijze vast

Lifestyle

Gespot op TikTok: met deze app leg je je feestje op de allerleukste wijze vast

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

30 september 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

30 september 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Aangezien we al zo'n 83.000 apps op onze telefoon hebben staan, zou je niet denken dat er eentje mist. Toch hebben we nog wel een suggestie: Moments. Deze app geeft je huisfeest, stapavond of festival namelijk een flinke upgrade. 

De Spaanse app verwierf populariteit door - hoe kan het ook anders - dat hij viral ging op TikTok. In een korte video leggen de makers uit wat het nieuwe sociale netwerk precies inhoudt.

En die video had succes. Hij werd maar liefst 8,5 miljoen keer bekeken op TikTok en werd volgens de makers 57.000 keer gedownload in drie dagen, dus het zou zomaar kunnen dat hij ook al tot jouw vriendenkring is doorgedrongen en je filmrol binnen de kortste keren vol staat met dergelijke filmische trailers van feestjes. Lees ook: Help, wanneer ben je te oud voor BeReal? Maar, maken de makers al snel bekend, de app zal binnenkort voor veel meer gebruikt kunnen worden dan enkel feesten en partijen vastleggen. Het draait namelijk - de naam verklapt het al - om het delen van momenten in het algemeen. Je kunt nu naast de party mode ook al kiezen voor de group mode, only me mode en memory mode (wat dat ook moge zijn), maar binnenkort zullen er daar nog meer aan toegevoegd worden. De spicy mode en de vacation mode bijvoorbeeld, zo geven ze alvast weg op TikTok. Deze modes werken een beetje als mini-apps binnen één grote app, die elk voor een andere ervaring zorgen.

Op Moments kun je privéborden maken die bijvoorbeeld alleen toegankelijk zijn voor je vrienden via gezichtsherkenning, maar je kunt ook foto's en video's - of eigenlijk moeten we momenten zeggen - toevoegen aan algemene borden. Het idee daarachter is dat je dan op een moment kan klikken en dat moment vanuit allerlei verschillende perspectieven kan beleven. Een beetje zoals de gezamenlijke Stories die we vanuit Snapchat kennen, alleen zullen op Moments ook nieuwsartikelen, livestreams en reacties rondom dat moment aangehaakt kunnen worden.

Voor de makers is het duidelijk: zij gaan het nieuwe Facebook worden. Dat moeten we nog maar eens zien, maar de app klinkt in ieder geval veelbelovend als je het ons vraagt.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen