Fokking makkelijk recept: hemelse stroopwafeltoetjes in glas

Lifestyle

Fokking makkelijk recept: hemelse stroopwafeltoetjes in glas

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

19 januari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Saskia Lelieveld

Gepubliceerd op

19 januari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Saskia Lelieveld

Er gaat niets boven een ouderwetse Hollandse stroopwafel. Behalve misschien de stroopwafeltoetjes uit de Toetjesbijbel van Rutger van den Broek dan. Rutger ken je natuurlijk als winnaar van Heel Holland Bakt en van de bakinspiratiebron Rutgerbakt. En laat hij nou ook nog eens een hele Toetjesbijbel hebben uitgebracht. Perfect voor ons zoetekauwen. 

Bereidingstijd Ongeveer 10 minuten Dit heb je nodig Voor 4 glaasjes  200 ml slagroom 30 gr suiker ½ tl vanille-extract  300 gr Griekse Yoghurt 4 stroopwafels in stukjes gehakt 100 ml stroopsaus 

Lees ook: Haast? Met deze lifehack is je zeiknatte was drie keer sneller droog Zo maak je het  1. Doe de slagroom met de suiker en het vanille-extract in een kom en klop deze met een mixer met gardes lobbig.  2. Voeg de Griekse yoghurt toe aan het geheel en spatel dit er doorheen.  3. Verdeel de helft van het yoghurtmengsel over 4 glazen. Dit kan met een lepel of met een spuitzak met een glad spuitmondje.  4. Schep de helft van de stroopwafelstukjes bovenop de yoghurt en sprenkel daar de stroopsaus overheen. 5. Schep hier dan weer de andere helft van de yoghurt op en herhaal stap vier.  6. Eindig met nog een laag stroopsaus. 

Dit recept komt uit de Toetjesbijbel. Benieuwd naar meer lekkere zoete recepten? Het boek koop je hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Koken kun je leren