De pot op: waarom je een teentje knoflook in je toilet zou moeten leggen

Lifestyle

De pot op: waarom je een teentje knoflook in je toilet zou moeten leggen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 april 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

8 april 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Door je pasta, in je soep, maar in het toilet? Daar zouden we niet zo snel een teentje knoflook deponeren. Toch maar eens doen.

Het zal je niet verbazen dat er in je badkamer duizenden bacteriën en schimmels groeien. Hoe goed je ook schoonmaakt, je toilet en vochtige douche zijn behoorlijk aantrekkelijk voor deze viezeriken.

Teen in je mond Nu is er een natuurlijk middel dat bacteriën en schimmels tegenhoudt. Je raadt het al: knoflook. De oude Grieken en Romeinen gebruikten knoflook al als medicijn en ook vandaag de dag wordt het nog gebruik tegen kwaaltjes als infecties en hart- en vaatziekten. Lees ook: Haast? Met deze lifehack is je zeiknatte was drie keer sneller droog Smaakmaker Het belangrijkste wapenfeit van knoflook is allicine. Dit ingrediënt geeft knoflook die typische smaak en geur en komt vrij als je knoflook snijdt of plet. Allicine heeft een antibacteriële werking, is antiviraal en kan schimmels doden. Volgens onderzoek van de Washington State University zou het zelfs honderd keer effectiever zijn dan de conventionele antibiotica tegen darmontstekingen.

Hulptroepen Sterke jongen dus, en ook ideaal in de strijd tegen bacteriën en schimmels in je badkamer. Wat je doet? Leg 's nachts een geplet teentje knoflook in de wc of douche en spoel 's ochtends even door of na. Doe je dit zo'n twee keer per week, dan blijft de ruimte fris(ser).

De pot in Ook een optie: zet een kan thee van knoflook. Gewoon een stuk of vier teentjes erin. Even laten afkoelen, in je toilet gooien en een tijdje laten liggen voordat je doortrekt.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Shop hier