Het broodnodige antwoord op de vraag: moet die bam in de ban of niet?

Lifestyle

Het broodnodige antwoord op de vraag: moet die bam in de ban of niet?

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

17 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

17 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Toegegeven: er gaat weinig boven de geur van vers brood. Toch heeft de bam aan populariteit ingeleverd de afgelopen jaren. Sterker nog, sommige mensen hebben de bakker uit hun leven verbannen, want: brood maakt dik. Maar… is dat wel zo?

Vandaag presenteren we jullie de waarheid over brood. Kleine hint: pap maar weer lekker aan met de bakker - als die tenminste lekkere kadetten heeft. 

Dikke maten Brood is namelijk helemaal geen dikmaker. Want of je aankomt of afvalt, hangt samen met het aantal calorieën dat je per dag binnenkrijgt en over een langere periode verbruikt. Eet je een tijdje meer dan je verbruikt, ja - dan zie je dat op de weegschaal. Het punt(je) is: het gaat niet om één product, maar om het totaal dat je eet en verbruikt op een dag.

Bruin In een bruine boterham zitten ongeveer 80 calorieën, vooral afkomstig uit koolhydraten – en van koolhydraten zélf word je niet dik. Dus ook als je wat kilootjes kwijt wil, hoef je ze niet uit je leven te bannen. Kies het liefst wel voor gezónde producten met koolhydraten (zoals volkorenbrood) en laat snoep en snacks zo veel mogelijk staan. Bovendien zitten er veel vezels in bruin en volkorenbrood, en daar poep je dan weer beter van. ‘t Is niet voor niks dat de boel stokt in Frankrijk hè, met al die witte baguettes.

Vol van koren Los van vezels voor een soepele stoelgang zitten er in brood ook de nodige voedingsstoffen. Het is bijvoorbeeld een bron van jodium, en daar wordt je schildklier blij van. Kortom: ook als je af wilt vallen, is bruin- of volkorenbrood een goede bron van voedingsstoffen. Wil of kun je geen brood eten, vraag dan een diëtist om advies zodat je wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Meer (w)eten? Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je bijvoorbeeld hier of een avocado nou echt je vruchtbaarheid verhoogt. 

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van de BrandStudio