Zo maak je de perfecte tosti in de pan (ja, net zoals in Anyone But You)

Lifestyle

Zo maak je de perfecte tosti in de pan (ja, net zoals in Anyone But You)

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

27 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld: Pexels

Gepubliceerd op

27 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld: Pexels

Heeft jouw partner weleens in je mond geblazen om je tosti te koelen? Nee? Bij ons ook niet, maar dat je wegzwijmelde bij deze scène in Anyone But You kunnen wij wel raden. Misschien is het nog geen tijd voor een midnight snack, maar als het zo ver is: hier is de ultieme Anyone But You-tosti.

Grilled cheese, croque monsieur, tosti - ja, die boterham met een plakje kaas komt in vele soorten en maten. Er zijn dus ook heel erg veel recepten, maar het exemplaar in de romcom zag er wel heel lekker uit. Loopt het water je al in de mond? Heb jij geluk, zo maak je hem in vier stappen:

Lees ook: Eet jij de korst van een stuk kaas op? Dan wil je daar nu mee nokken

1. Kies je sterspelers Hoewel de keuze simpel lijkt, heb je veel verschillende kazen en brood om uit te kiezen. Een vers zuurdesembrood geeft een heerlijke bite, maar kies vooral je favoriete korstje. Ook de kaas is echt een persoonlijke kwestie. Provolone, cheddar, parmezaan, mozzarella, oude vertrouwde goudse, eigenlijk kan het allemaal. In plaats van een plak te gebruiken rasp je de kaas voor het lekkerste effect.

2. Smeren maar Het brood wil je lekker knapperig krijgen, deze crunch krijg je door mayonaise. Een gekke keuze zou je kunnen denken, maar de olie en ei in het gele goedje zorgen juist voor een goudbruin getoast brood. Smeer de mayo royaal op twee sneden brood. Je kan het al bijna horen kraken!

3. Niet op de grill, maar in de pan Helemaal in Anyone But You stijl gaan we bakken in de pan. Te veel boter bestaat niet in dit recept, smelt dan ook een flinke hoeveelheid margarine in de pan. Voeg tijm en rozemarijn takjes toe voor een luxueuze smaak. Bak het brood met de mayonaise-kant onder en strooi de geraspte kaas bovenop.

4. Aandrukken en voilà Laat de kaas een paar minuten smelten, voordat je de twee sneden op elkaar legt. Even hard aandrukken en blijf het brood omdraaien in de pan. Maak je maar geen zorgen over de temperatuur, de flashback naar de scène is al heet genoeg om het te laten smelten. Wanneer de tosti plat en bruin genoeg is, is-ie good to go. En dan: smullen maar van je Ben en Bea-style grilled cheese. 

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen