Een Amerikaanse wetenschapper ontdekte dat thee het beste smaakt met zout, en nu zijn de Britten boos

Lifestyle

Een Amerikaanse wetenschapper ontdekte dat thee het beste smaakt met zout, en nu zijn de Britten boos

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

4 februari 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

4 februari 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gezouten karamel, zoute popcorn, zoute drop, het lijkt wel alsof zout al je eten éxtra lekker maakt. Maar zout in je thee? Wij moeten er niet aan denken. Toch beweert een Amerikaanse wetenschapper dat het écht het proberen waard is, en dat je thee er zelfs beter door gaat smaken.

Zoals te verwachten zijn de Britten nogal woedend om deze uitspraak. De royal family heeft nog geen toespraak gehouden over dit schokkende nieuws, maar aangezien de lifehack als een malle wordt gedeeld zal dit niet lang meer duren, denken wij zo. Don't fuck met de Britten en hun thee.

Zo zit het Wetenschappelijk professor Michelle Francl publiceerde recent haar boek 'Steeped: The Chemistry of Tea' waarin ze de zout-in-thee-tip deelde. Uit haar driejarige (!) onderzoek naar thee bleek dat het natrium in zout de bittere smaak - dat het warme drankje vaak kan hebben - blokkeert. Deze lifehack heeft ze trouwens niet zelf bedacht: ze geeft de credits daarom ook aan Chinese manuscripten uit de achtste eeuw, die ze heeft bestudeerd om haar recept zo perfect mogelijk te maken.

Lees ook: Deze 3 peperdure winterdrankjes van Starbucks kun je gewoon zelf maken en dit is hoe

Naast het snufje zout vertelt Francl ook dat je, om het perfecte kopje thee te krijgen, het best losse thee kunt gebruiken in plaats van zakjes, daarna (eventueel) melk toe kunt voegen en vervolgens goed moet roeren. Tot slot kun je een scheutje citroensap toevoegen om van het bovenste laagje aanslag af te komen.

Effe kalm Dacht je dat we aan het begin van dit artikel overdreven over de reactie van de Britten? Oké, misschien een klein beetje. Maar de Britten zijn sinds het boek is uitgekomen flink in de verdediging gegaan. Op X (voorheen Twitter), TikTok en Instagram ontstonden daadwerkelijk ruzies over wie beter weet hoe je een kopje thee maakt: de Britten of een Amerikaanse wetenschapper. Sommige mensen trokken zelfs de band tussen de twee landen in twijfel. Uiteindelijk plaatste de Amerikaanse ambassade (ja, echt) een statement op X om de rust te laten wederkeren:

De ambassade vertelt in dit statement dat het gebruik van zout in thee geen nationaal representatief beeld is voor het land. Ze roepen op thee te gebruiken als het drankje dat de twee landen juist verbindt. Tot slot beloven ze hun thee altijd op de traditionele wijze te blijven maken: door het in de magnetron op te warmen.

Humor hebben ze wel, die Amerikanen.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer lezen van Lifestyle

Meer van deze auteur