Voorkomen dat iemand ziet dat je je Instagram dm's hebt gelezen? Met deze truc is het zo gepiept

Lifestyle

Voorkomen dat iemand ziet dat je je Instagram dm's hebt gelezen? Met deze truc is het zo gepiept

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

12 oktober 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

12 oktober 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Je Instagram dm's zijn een plek voor kattenfilmpjes en memes, maar ook voor vreemde verzoekjes en gare openingszinnen. Op die laatste twee zitten we wat minder te wachten, maar vermakelijk zijn ze wel. Goed nieuws: je kunt nu gluren naar die rare dm's zonder dat de ander een leesbevestiging krijgt.

Want het is toch pijnlijk als de zender nog een stuk of drie vraagtekens nastuurt, als-ie ziet dat je de dm wel hebt gelezen en niet hebt gereageerd. Ongemakkelijk en onnodig. 

Tell me more, tell me more Aan al dat onnodige leed komt vandaag een einde. Eigenlijk al sinds 2019, maar toen hadden wij nog niet door dat deze functie er was. Sorry daarvoor. Het concept is simpel: iemand blokkeren kennen we, maar heb je al eens gehoord van iemand 'beperken'? 

De optie om iemand te 'beperken' is net wat minder heftig dan blokkeren. Ideaal voor de people pleasers onder ons. Op deze manier stel jij je grenzen, maar dan zonder dat diegene daar achter komt. De beperkte persoon kan jouw account nog steeds zien, alsof er niets aan de hand is. Maar wat een beperkte persoon niet meer te zien krijgt is – je raadt het al – een leesbevestiging. Diegene krijgt ook niet meer te zien wanneer je online bent en als-ie reageert op je post, zien je andere volgers dat niet. Jij kan vervolgens kiezen of je de reactie verwijdert, openbaar maakt of negeert. Net zoals je al die dm's negeert. 

Lees ook: Telefoon gestolen? Zo zorg je dat-ie altijd vindbaar is, ook zonder Find My IPhone

Dit is hoe De million dollar question: hoe beperk je iemand? Ga naar het Instagramprofiel van de persoon in kwestie en druk op de drie ronde puntjes rechtsboven. Daar krijg je een heleboel opties, zoals blokkeren, rapporteren en verwijderen, maar ook beperken. Die moet je hebben. Beperk ze Instagram lanceerde de functie met het idee om Instagramgebruikers te beschermen tegen pesters, spamaccounts en andere strontvervelende gebruikers, dus voel je je vooral niet opgelaten als je op beperktour gaat. Zo heeft Instagram het gewild. Kies je mooi zelf wanneer je zin hebt om rare dm's te lezen. 

Al kun je de functie natuurlijk ook op andere manieren inzetten. Gebruik het in je voordeel.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Meer lezen