Tip van Flip: zo krijg je geen schimmel in je Air Up

Lifestyle

Tip van Flip: zo krijg je geen schimmel in je Air Up

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Vind jij de smaak - voor zover je het zo kunt noemen - van water niet lekker? Grote kans dat jij je water drinkt uit een air up. Van perzik tot ijskoffie, geen smaak lijkt te gek voor het merk. Proef je een schimmelsmaak? Dan is er iets anders aan de hand. Voordat je je air up als een beschimmelde boterham bij het vuil gooit: schoonmaken is ook een optie.

Een drinkfles kun je tegenwoordig vergelijken met een telefoon. We nemen hem overal mee naartoe. Als-ie leeg is dan maken we hem weer vol en we maken hem het liefst zo weinig mogelijk schoon. En dat is waar het misgaat.

Lees ook: Spic en span: zo hou je een grote herfstschoonmaak

Bah Bacterie Bacteriën vinden het heerlijk als er nog een klein beetje vocht in je fles zit. Je air up langer dan een dag op het aanrecht laten staan, is daarom een warm bad voor de bacillen. Als je geen zin hebt om elke dag je fles schoon te maken, - wat we maar al te goed begrijpen - kun je hem het beste even met een theedoek aan de binnenkant droogmaken. Jij blij, wij blij, bacterie minder blij.

Fris Is het kwaad al geschied? Geen paniek. Suus maakt Schoon legt uit dat de air up vullen met water en een beetje natuurazijn wonderen doet. Wel een paar uur laten weken en daarna goed poetsen. Assepoester is er niks bij.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur