Aha, dít is wat de volgorde van je Instagram Story views betekent

Lifestyle

Aha, dít is wat de volgorde van je Instagram Story views betekent

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

21 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

21 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

We liggen geregeld te malen in ons bed. Wat is het nut van het leven, wat gebeurt er na de dood, maar vooral: wat betekent de volgorde van onze Instagram story-views nou echt? Op die laatste vraag krijgen we eindelijk antwoord.

Krijgen we na lang wikken en wegen eindelijk te weten of de mensen bovenaan de lijst geobsedeerd door ons zijn of niet. We gaan er gewoon even van uit van wel. 

Betekenis van de Instagram-story views Van alle theorieën over wat de volgorde betekent, is dat onze favoriet. Dat je op die manier kunt zien wie je account het meest stalkt, wie je grootste fans zijn. En laat dat nou nét altijd iemand zijn die je zelf ook ziet zitten. Wat een love story. Helaas blijkt de vork iets anders in de steel te zitten. Het zit zo: als een verhaal minder dan vijftig weergaven heeft en nul interacties, dan staat de volgorde in omgekeerde chronologische volgorde van mensen die het bekijken. Zodra je story wel meer dan vijftig weergaven aantikt, wordt de lijst – waarschijnlijk – gesorteerd op mensen waarmee je de meeste interactie hebt.

Lees ook: Voorkomen dat iemand ziet dat je je Instagram dm's hebt gelezen? Met deze truc is het zo gepiept

Het ligt dus niet aan hoeveel zij jou stalken, maar andersom. Hoe vaak bezoek jij hun profiel, like je hun posts en bekijk je hun verhalen? Het werkt eigenlijk hetzelfde als met de Instagram-postfeed: de accounts waarmee je de meeste interactie hebt verschijnen als eerste op je feed. En logisch, want als je naar beneden scrolt in de weergavevolgorde zie je onderaan de accounts staan die je niet terug volgt. Even balen Controleer je de kijkerslijst van je story vaker, dan probeert Instagram weer elke keer een nieuwe set mensen te tonen. Verwarrend, dat is het. En jammer dat diegene tóch niet geobsedeerd is door ons. We moeten door.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen van

Meer van deze auteur