Natte zomer? Dit zijn dingen die je kunt doen op een regendag (met én zonder kids)

Lifestyle

Natte zomer? Dit zijn dingen die je kunt doen op een regendag (met én zonder kids)

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

16 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

16 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Als het weer van nu een voorproefje is, kunnen we dit zomerseizoen de stranddagen wel op onze buik schrijven. In plaats daarvan zien we onszelf al verplicht zes weken lang gekluisterd aan de bank met de kids, elk irritant nagesynchroniseerd Nickelodeon-programma kijken tot we er gek van worden. Een dagje is prima, maar een hele zomervakantie? Nee bedankt.

Maar wat als we je vertellen dat dit helemaal niet nodig is? Oké, een ijsje eten bij 16 graden in een stortbui is misschien niet bepaald ideaal, maar er zijn tal van andere opties. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet en, nog beter, we hebben ze ook netjes gecategoriseerd: activiteiten voor een heerlijk dagje voor jezelf én gezellig met de kids. Met kids Laten we eerlijk zijn, er zijn talloze manieren om zowel jou als de kids urenlang te vermaken wanneer het weer niet meewerkt. Te beginnen met een paar voor de hand liggende maar o zo leuke opties: een dagje bioscoop of een bezoekje aan een binnenspeeltuin. En vergeet de musea niet – genoeg kindvriendelijke exemplaren waar ze hun ogen uitkijken.

Maar misschien heb je dat allemaal al gedaan. Geen zorgen, we hebben nog wat creatieve, budgetvriendelijke alternatieven voor je. Geef je kinderen een vochtig doekje en zet een timer: 'Wie binnen 15 minuten het vieste doekje heeft, krijgt een lolly.' Zijn de kids effe zoet en heb jij een schoon huis. Of verzamel oude kranten en folders en laat je kinderen knip-en-plak-kunstwerkjes maken. Is je papierbak gelijk een stuk leger en hoef je niet door de regen naar de papiercontainer. Win-win.

Nog meer opruimen? Die sokken die al maanden, misschien wel jaren, eenzaam achterin de sokkenlade liggen omdat hun wederhelft is opgegeten door de droger – geef ze aan de kids en laat hen er handpoppen van maken. Kinderen blij, jij blij. En wie houdt er nu niet van bakken? Het is leuk, leerzaam voor de kleintjes, en jij krijgt een heerlijke traktatie. En waarom zou je die niet gezellig samen opeten tijdens een picknick? Niet buiten, maar gewoon lekker binnen, op de grond. Wedden dat de kids dat geweldig vinden?

Lees ook: Een weekend weg met kids? Experts tippen drie plekken (inclusief uitstapjes)

Dagje voor jezelf Geen kids om je heen of zijn ze een dagje uit? Tijd om jezelf eens flink in de watten te leggen. Zoek het water op, maar dan wel op de relaxte manier. Trakteer jezelf op een dagje spa voor ultieme verwennerij, of laat gewoon thuis een bubbelbad vollopen zonder dat het je een fortuin kost. Liever iets met meer smaak? Ga voor een bier- of wijnproeverij met een vriendin. Zo krijg je dat zomerse terrasgevoel, zonder natte voeten. En ja, musea zijn niet alleen voor de kleintjes. Ook jij kunt er een fantastische tijd hebben.

Behoefte aan wat groen om je heen? Bezoek een van de betoverende botanische tuinen die Nederland rijk is. Of ga naar de Markthal in Rotterdam, waar je het marktgevoel hebt zonder in een plensbui te belanden. Organiseer een gezellig etentje voor jou en je vriendinnen. Wedden dat je het slechte weer even helemaal vergeet? Of plof gewoon zen op de bank met het &C zomerboek. Ook leuk.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle