Krabbelen en glitterplaatjes: met deze hack kun je je oude Hyves-profiel zien 

Lifestyle

Krabbelen en glitterplaatjes: met deze hack kun je je oude Hyves-profiel zien 

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 juni 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Hyves

Gepubliceerd op

3 juni 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Hyves

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Hyves de stekker eruit trok. Je weet wel, dat platform waar je kon krabbelen, dansende bananen onder iemands bericht achterliet en je elkaar geen likes maar 'respect' gaf. Mis jij die tijd ook? Dan hebben we goed nieuws: er is een truc om je Hyves-profiel te bekijken.

Oké, het is wel een tikkeltje gênant.

Wayback Machine Tijdreizen was nog nooit zo makkelijk: met de website Wayback Machine tover je binnen een paar seconde je oude Hyves-profiel weer op je scherm. Deze machine archiveert alles wat ooit op het internet gestaan heeft, waaronder zo'n negen miljoen Hyves-profielen. 

Lees ook: Weten is meten: wedden dat jij niet wist dat je deze 6 dingen met je Iphone kon doen?

Om te zien of jouw profiel nog in het Hyves-archief staat, moet je weten wat jouw gebruikersnaam was. Vervolgens typ je in de zoekbalk je gebruikersnaam in, met daarachter .hyves.nl. Zo kun je jouw profiel zoeken én vinden.

Profiel Dat zoeken op oude profielen is allemaal leuk en aardig, maar eigenlijk is het ook best eng dat alles wat op het internet staat bewaard blijft. Wil je toch graag dat ongemakkelijke profiel van de aardbodem laten verdwijnen? Snappen we. VPNgids legt hier uit hoe je dat doet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Smaakt naar meer