Weten is meten: wedden dat jij niet wist dat je deze 6 dingen met je Iphone kon doen?

Lifestyle

Weten is meten: wedden dat jij niet wist dat je deze 6 dingen met je Iphone kon doen?

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

26 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

26 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Dacht jij je hele Iphone uitgeplozen te hebben? Ha. Mooi niet dus. Hierbij zes voorbeelden die jou even op je plek zetten en bewijzen dat je lang, maar dan ook lang niet alles weet.

1. In een klap naar boven scrollen Een eeuwigheid naar boven scrollen is nu verleden tijd. Als je een Iphone 14 (Pro Max) hebt, kan je op het dynamische eiland (zwarte balk bovenaan) tikken, of op de zijdes naast de notch (inkeping waar je voorcamera zit bovenaan je scherm). Bij een ouder toestel kan je weer bovenaan komen door te klikken op de tijd bovenin je scherm, op de statusbalk dus.

2. Signaalsterkte checken Wist jij dat er een verborgen menu is, waarmee je een beter beeld krijgt van de signaalsterkte van je provider op een bepaalde locatie? Hoe je er komt is door *3001@12345# te bellen. Vervolgens kan je op het dashboard allerlei handige metingen zien. Vooral handig is de reference signal received power, de waarde die te herkennen is aan de letters 'rsrq' met een 0 of 1 erachter. Belangrijk om te weten: de waarde is altijd negatief: -40 is het beste signaal en -130 het slechtst.

Lees ook: Blijkbaar heeft je iPhone een geheime knop, en hier zit-ie

3. Gaming focus gebruiken Geconcentreerd Candy Crush spelen doe je door de gaming focus aan te zetten. Door deze setting worden notificaties van andere apps tijdens het spelen geblokkeerd. Je activeert dit door bij de instellingen van je telefoon naar focus te gaan, en daar bij het blauwe plusje gamen toe te voegen. Überhandig: je kiest zelf de apps of tijden waarop deze focus automatisch aangezet wordt.

4. Batterijduur valt te verlengen Iedere Iphone-gebruiker weet dat het spreekwoord 'aging like a fine wine' niet voor hun batterij geldt. Tja, batterijen slijten nou eenmaal, niets aan te doen. Maar waar je wel wat aan kan doen is je telefoon zo efficiënt mogelijk gebruiken, zodat de batterij langer meegaat.

  • Laad je telefoon 's nachts op. Wat we nu gaan zeggen is creepy, maar jouw telefoon weet aan de hand van jouw slaapritme wanneer je hem weer nodig hebt, en past zijn oplaadsnelheid daarop aan. Zo tikt je mobieltje die 100% niet in de nacht aan, maar vlak voordat je wakker wordt. Zo wordt er efficiënter opgeladen, waar jouw batterij erg vrolijk van wordt.

  • Houd je telefoon uit de warmte. Naast dat 'ie de hitte niet goed aankan en daardoor bruikbare capaciteit verliest, kan de batterij uitzetten.

  • Om dezelfde reden wil je je telefoon ook liever niet teveel gebruiken tijdens het opladen. Je telefoon wordt al warm van het opladen, en kan makkelijk overhit raken wanneer je hem dan ook nog eens gebruikt.

  • Ook baat het om je telefoon op te laden zonder hoesje, omdat - je raadt het vast al - deze extra warmte genereert. 

  • Mocht je je telefoon voor een langere tijd niet gebruiken, omdat je hem bijvoorbeeld wil verkopen, zorg dan dat je de batterij zo'n 50% hebt opgeladen. Wanneer je batterij volledig leeg is, kan er een chemisch proces plaatsvinden waardoor de accu beschadigt wordt, aldus Apple. Als de accu volledig opgeladen is kan dit daarentegen zorgen voor capaciteitsverlies. Je batterij halfvol houden is dus een aanrader.

Lees ook: Stiekeme stalker: zó kun je ongezien een Instagram-story bekijken

5. Sneller opladen doe je zo Geen zin om ellenlang te wachten totdat je telefoon een keer vol zit? Zet hem op vliegtuigmodus. Hierdoor worden achtergrondactiviteiten tijdelijk onderbroken, en zal dit resulteren in een vliegensvlugge (zie je wat we daar deden?) oplaadbeurt. 

6. De vergrootglas-functie Je telefoon heeft een vergrootglas, en nee, we bedoelen niet naar je camera-app gaan en daar inzoomen. Je kan deze vinden bij de zoekfunctie van je telefoon om bijvoorbeeld afbeeldingen of teksten te vergroten. Tip van Flip: als je hem via toegankelijkheidsinstellingen aan je zijknop hangt, kan je hem nog sneller gebruiken.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen