Je hebt nog niks voor Moederdag, wat nu? Met deze vijf last-minute cadeau's maak jij mams blij

Lifestyle

Je hebt nog niks voor Moederdag, wat nu? Met deze vijf last-minute cadeau's maak jij mams blij

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

12 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

12 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Oh oh, ben je midden in de nacht badend in het zweet wakker geschrokken omdat je nog geen Moederdagcadeau hebt? Dan begrijpen we je paniek, maar geen zorgen: deze last-minute toppers haal je zó snel dat je zelfs nog op tijd bent voor de lunch met het thuisfront.

Natuurlijk snappen we dat je geen tijd meer hebt om uitbundig uit te pakken en stad en land af te zoeken voor dat ene armbandje waar je moeder al maanden over praat. Deze gouden tips zijn zo simpel, die heb je in een mum van tijd gehaald.

Lees ook: Graag gedaan: 10 moederdagcadeaus waarna jij sowieso het favoriete kind bent

1. Bloemen Het is misschien een beetje 'cliché', maar met bloemen kan je nooit verkeerd gaan. Als er (we duimen voor je) nog een bloemist open is, kun je maar het beste langsgaan. Met een mooi doordacht boeketje word je thuis zeker warm ontvangen, doe het in de lievelingskleuren van mams en klaar is Kees. Is die supercoole bloemenwinkel om de hoek toch gesloten, dan heb je in elke supermarkt ook wel wat bloemen. Zeker nu met Moederdag proberen ze het beste ervan te maken, dus wees niet bang om hier een tussenuit te graaien. Het gaat om de gedachte hè.

2. 'Liefste moeder ooit' pakket Wil je toch nog proberen uit te pakken? Probeer dan nog een mooie cadeaumand bij elkaar te rapen. Een winkels als de Hema of Sostrene Grene zijn wellicht open, en hier kan je echt wel leuke dingen scoren. Begin bij een mand, of als je in de tijdnood geen mand kunt vinden zal er vast wel iets anders zijn waar je al die leuke ditjes en datjes in kan doen. Prop 'm maar vol met allerlei dingen zoals een geurkaars, chocolaatjes, douchegel, een mooie mok, een lekkere zachte deken – bedenk het en 't kan erin. Heb je echt weinig tijd dan hebben ze bij de supermarkt ook echt wel wat leuks: maak dan bijvoorbeeld een chocoladepakket.

3. Liefde gaat door de maag Wat wil een moeder nou meer dan quality-time met haar kind(eren) te hebben? Koop een leuke kaart en verzin iets om je moeder mee naartoe te nemen. Misschien wil ze al tijden naar een nieuw restaurant? Of weet je een lekkere High Tea plek in de stad? Lekker eten en samen lachen vind je moeder vast super.

4. Leg die vrouw in de watten In plaats van materialistische spullen te kopen, geef je je moeder het grootste cadeau door haar eens lekker te verwennen. Sta je ineens op de stoep vol energie en gaan met die banaan: ontbijtje (of lunch) op bed, poets die keuken, lak haar nagels, bedenk een vijfsterren-moederdagdiner. Alles waar je een handje bij helpt gaat ze helemaal geweldig vinden. Zo heb je een leuke tijd met je mam én gaat zij met een goed gevoel aan het einde van de dag naar bed.

5. Heel Holland bakt op Moederdag Je hoeft jezelf niet uit te sloven met dure sieraden - hoewel die heel leuk zijn om te krijgen, is een moeder heel blij met een cadeau dat voortkomt uit je eigen brein. Een zelfgeschreven brief, een kaart of een zelfgebakken taart. Koop een taartmix en de winkel en hup naar de keuken. Win-win: jij hebt wat te snoepen en je moeder blij.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen