Kerstinkopen waren nog nooit zo leuk: 5 goedkope cadeaus die stiekem heel duur lijken

Lifestyle

Kerstinkopen waren nog nooit zo leuk: 5 goedkope cadeaus die stiekem heel duur lijken

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

27 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

27 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Veel eten, cadeaus en iedereen in een nieuwe outfit. Heel gezellig die decembermaand, maar het kost ook een hoop. En omdat het geld nou niet bepaald op onze rug groeit, kun je maar beter doen alsof.

Volgens nieuws.nl geven we gemiddeld zo'n 153 euro uit aan kerstcadeaus en 116 euro aan sinterklaascadeaus, en dan zijn alle andere kosten nog niet eens meegerekend. Met deze cadeaus lijkt het alsof je evenveel uitgeeft, maar niets is minder waar.

Proost Als we dan toch gaan proosten, dan kunnen we het maar beter goed doen. Deze champagnecoupes van Ikea zien er heel chic uit, maar kosten per vier stuks maar 12 euro. Wil je nog goedkoper? Ikea heeft ook een exemplaar dat maar 1,50 euro per glas kost.

champagneglas, Ikea

Daar zit een luchtje aan Als je geen flauw idee hebt wat iemand cadeau te doen, is een geurkaars altijd een goed idee. Een minder goed idee is de prijs van zo'n kaars. Gelukkig kun je bij de Action voor maar 5 euro een variant kopen die wel vijftig uur brandt. Hij is in verschillende geuren verkrijgbaar en maakt een knisperend geluid - alsof je bij een kampvuurtje zit. Niet overtuigd? Tel je winst uit met girl math: vijftig uur is drieduizend minuten, dat is maar 0,002 cent per minuut. Praktisch gratis.

geurkaars, action

Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze kaarsen van Action ruiken alsof ze een godsvermogen kosten

Overgieten De keuken net wat duurder laten lijken zonder er veel aan te doen? Bij Dille & Kamille verkopen ze voor 3 euro een glazen oliefles. Giet er olijfolie of azijn in, en deze elegante fles geeft iemands keuken een hele andere look. Oftewel: een origineel cadeau en voor iedereen handig. Misschien ook maar eentje voor jezelf in je winkelmandje proppen?

Oliefles dille & kamille

Lees ook: Ho ho ho! Met deze 4 tips overleeft je bankrekening de decembermaand

Uggs? Eerlijk is eerlijk: Uggs zijn leuk, maar kneiterduur en om de haverklap uitverkocht. Dat kan anders. Het merk Ego heeft ze voor maar 42 euro. Dat is drie keer zo goedkoop. De winst? Die kun je weer uitgeven aan een paar voor jezelf. Hou je zelfs nog wat geld over.

Uggs, ego

Parfum Goedkope parfum ruikt goedkoop? Mooi niet. De geur hibiscus van de Zara sla je in voor het luttele bedrag van 12,95 euro en ruikt naar een parfum waarvan je de komma een plekje naar rechts mag schuiven. Ook ruikt hij lekker fris, waardoor je de donkere dagen even vergeet en alvast in die zomerse sfeer belandt.

Zara parfum

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur