Huh? Er zit blijkbaar een easter egg verstopt in Spotify en zo vind je hem

Lifestyle

Huh? Er zit blijkbaar een easter egg verstopt in Spotify en zo vind je hem

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

2 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

2 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Easter eggs zijn grapjes die makers verstoppen in websites of apps, gewoon omdat het kan. Kunnen zij ook even lachen. Drie keer raden wat wij vonden in de Spotify-app.

Wedden dat jij 'm nog niet had gevonden?

Easter eggs vinden Vinden we leuk, zo'n nutteloze toevoeging die het leven net wat gezelliger maakt. Nog nooit een easter egg meegemaakt? Google eens een van de Friends-karakters en klik op het icoontje naast zijn of haar naam. Vooral die van Phoebe Buffay wil je even proberen. Oh, of google 'do a barrel roll'. Is het nutteloos? Ja. Maar heb je nu wel even gegrinnikt met jezelf? Ook ja. 

Geheim van Spotify En nu hebben ook de makers van Spotify een paasei in de app verstopt. Je zult er zo voorbij scrollen, want de easter egg is te vinden op een plek waar je niet vaak komt. Of nou ja, misschien wel als je graag met je afspeellijsten in de weer gaat. Je vindt de easter egg namelijk als je op de drie bolletjes boven een afspeellijst drukt. 

Lees ook: Aha, dít is wat de volgorde van je Instagram Story views betekent

Scrol vervolgens helemaal naar onder, tot je iets ziet als 'deze playlist opeten'. Nu kun je je afvragen of je dadelijk binnen één knop heel de afspeellijst verwijdert die je met veel precisie hebt samengesteld, maar onze redactie nam het risico voor je. Wat blijkt? Het 'opeten' van je playlist brengt je naar een spelletje. 

Lekker nostalgisch 'Deze playlist opeten' blijkt synoniem voor het bekende spelletje Snake. In plaats van klavertjes, eet je nu je afspeellijst op. En in plaats van een slang, bén je die afspeellijst. Iedere keer als er een nieuw liedje verschijnt om op te eten, wordt-ie ook afgespeeld. Soort feestje met jezelf en je eigen geweldige muzieksmaak. Wij vinden het top.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Meer lezen