Doei stinkende bank en kleed: voor 8 euro ruiken ze weer lekker fris

Lifestyle

Doei stinkende bank en kleed: voor 8 euro ruiken ze weer lekker fris

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

18 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

18 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Je huis schoonhouden is al een opgave, maar wanneer iemand met z'n vieze poten op je kleed of bank komt, wordt het pas een klus. Die dingen kun je niet wassen, dus hoe the hell krijg je ze dan schoon? Goed nieuws: je hebt geen dure sprays nodig, de oplossing heb je waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje staan.

Modder onder schoenen, een natte hondengeur: hoe dan ook, die dingen worden vies. En het erge is, op een gegeven moment ruik je het zelf niet meer. Volgens expert Terry Fisher, die de Daily Record sprak, kunnen twee simpele ingrediënten je helpen: baking soda en essentiële oliën.

Lees ook: 10 plekken in je huis die je altijd vergeet schoon te maken

Voor 'n prikkie schoon Dat bankstel en zijdezachte kleed waren waarschijnlijk niet goedkoop, dus het is niet zo gek dat je ze goed wil schoonmaken. Dat is heel makkelijk en bovendien spotgoedkoop te doen. 'Dit mengsel is een gamechanger om eigenwijze geurtjes in je huis aan te pakken. In plaats van de geur alleen te maskeren, verwijdert dit de geur uit de stof,' legt de man uit. En het wondermiddel kun je zelf bekokstoven op het aanrecht. Je hebt geen gespecialiseerde meubelspray of dure geur nodig: essentiële oliën heb je al vanaf zes euro, en een pakje van het bakmiddel kost slechts twee euro. Daar hoef je je spaarrekening niet voor te plunderen.

Hoe werkt deze tovermix? Het is simpel: baking soda werkt net als een spons, het absorbeert geuren in plaats van ze te verbloemen. Zeg maar dag tegen die zweetlucht die inmiddels in de bank hangt. De oliën die je toevoegt aan het poedertje hebben ook zo hun voordelen: Naast dat de ze een frisse geur geven, zijn ze ook nog eens heel effectief tegen bacteriën. Kijk, dat wil je hebben.

Terry raadt aan om eerst een rijke hoeveelheid baking soda te strooien. Voor grote items zoals je witte teddypoef of groene velvet-tweezitter heb je ongeveer 250 gram nodig. Voeg 10 tot 15 druppels van je favoriete geur toe en klaar is Kees. Laat het effe 15 tot 30 minuten marineren, en voilà: alle vieze geurtjes zijn verdwenen. Én het ruikt ook nog eens lekkerder dan voorheen. Nu kun je met een gerust hart - en neus - weer mensen ontvangen.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen