Cringe alert: je kunt blijkbaar ál je reacties op Instagram nog terugvinden

Lifestyle

Cringe alert: je kunt blijkbaar ál je reacties op Instagram nog terugvinden

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

5 juni 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

5 juni 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Hoe leuk zou het zijn als je soms terug kon kijken in de tijd? Als je kon zien hoe jij zo'n vijf of tien jaar geleden in het leven stond, wat je interesses waren en met wie je bevriend was? Verrassing: dat kan gewoon. Er is namelijk een manier om je oude Instagram-comments en zélfs bio's te zien.

Klinkt heel erg leuk, maar we waarschuwen je vast voor de hoeveelheid cringe die je gaat voelen als je je oude zelf terugziet. Als alle backups goed zijn gemaakt – want dat is soms nog maar de vraag – kun je tot het moment waarop je jouw Instagram-account hebt aangemaakt zien wat je reacties onder posts waren en welke teksten jij allemaal in je bio hebt gehad. Ja, zelfs het feit dat je acht jaar geleden 'Live, Laugh, Love' in je bio had staan is nog terug te vinden. Iets met een digital footprint.

Lees ook: Weten is meten: wedden dat jij niet wist dat je deze 6 dingen met je Iphone kon doen?

Ohja, dat vond je toen leuk Je komt er door je instellingen te openen via de drie streepjes rechts bovenaan je profiel. Ga dan naar 'Je activiteit' en klik op 'Opmerkingen'. Dan selecteer je 'oudste naar nieuwste', en voilá: je ziet gelijk je eerste comment óóit. Ook leuk: pas hetzelfde stappenplan toe, maar klik op 'Vind-ik-leuks' en zie wat de eerste posts zijn die je ooit hebt geliked. Zo herinner je ineens weer dat je negen jaar geleden een Nick & Simon obsessie had, of gelijk na het maken van je account álle foto's van One Direction hebt geliked. Wij oordelen niet, hoor.

En nu de bio's Dan nu je oude bio's, oftewel de tekst die je op je profiel plaatste. Waar de één al haar vriendinnen tagde en de ander juist iedere week een nieuwe quote plaatste. Je komt er weer via die drie strepen rechts bovenin, en klik dan weer op 'Je activiteit'. Ga dan naar Accountgeschiedenis en selecteer rechts bovenin het potlood met 'Bio'. Ook kun je de instellingen weer op 'oudste tot nieuwste' zetten. Als je wil kun je ook je oude gebruikersnamen en namen terugzien. Ben jij team steady: al vier jaar dezelfde bio, of team keuzestress: veranderde iedere week de emoji's op basis van zijn/haar/hun eigen emoties?

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Smaakt naar meer