Amerikanen gaan los op onze muntthee: eh, waarom?

Lifestyle

Amerikanen gaan los op onze muntthee: eh, waarom?

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

16 september 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

16 september 2023 om 12:00

Thee lurken tot je erbij neervalt is voor veel Nederlanders een van de normaalste zaken van de wereld. Voor de meeste theesmaken gebruiken we gewoon zo’n zakje, maar bij muntthee proppen we het liefst zo veel mogelijk takken in ons glas. Dit vinden de Amerikanen op TikTok helemaal geweldig.

En thee met melk erin, is geen echte thee. Wij doen alleen aan honing en suiker.

Onbekend Je kent het waarschijnlijk wel, je bent in het buitenland en je hebt zin om iets nieuws uit te proberen. Amerikanen doen dit ook in Nederland, met muntthee. Waarom ze dit warme drankje zo speciaal vinden? Dat leggen ze uit in een TikTok video.

Lees ook: Teatime! Waarom je beter groene, dan kruidenthee kunt drinken

Uit-munt-end Volgens de Amerikanen zien de blaadjes munt in een doorzichtig glas er stijlvol uit en smaakt de thee ook erg lekker. En alsof ze nog niet genoeg verwend zijn, zit er ook nog een kuipje honing bij. Dat is pas echt genieten.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur