5 doecadeau's voor je vader die leuker zijn dan een bierpakket

Lifestyle

5 doecadeau's voor je vader die leuker zijn dan een bierpakket

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

15 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

15 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Ja, die vaders... Wat geef je ze nou weer met Vaderdag? Een kookboek en speciaalbier hebben ze al zo vaak gekregen. Doe eens lekker creatief en verzin een doecadeau. Dan gaat die vent het huis eens uit om wat leuks te doen, en jij hebt weer een origineel cadeau. Hallo, favoriet kind.

Het is toch veel leuker om een activiteit cadeau te doen dan, weer een standaard messenset? Dit hoef je natuurlijk niet samen te doen, maar dat is wel zo leuk. Heb je ook weer wat quality time met je paps.

Lees ook: 8 dingen je absoluut niet aan je vader wil geven op Vaderdag

1. Aan de barbecue Vlees is iets magisch voor de meeste papa's. Geef ze een draaitang en een barbecue en ze zijn de hele avond zoet. Maar laten we eerlijk zijn: die mannen zeggen dat ze alles kunnen – ook als ze er wat moeite mee hebben. Daarom is het superleuk om je vader een barbecueworkshop te geven. Ga voor een echte Amerikaanse workshop vol burgers en spare ribs, of kies voor een masterclass van een BBQ-genie. Hoe dan ook: met vlees zit je altijd goed.

2. Liefde gaat door de maag Hoewel we het net over vlees hadden, vinden die vaders alles wat met eten te maken heeft wel prima. Heb je op deze zaterdagmiddag dus nog wat keuzestress? Geef ze lekker een dinerbon. Kan hij de hele avond gratis schranzen bij z'n lievelingsrestaurant.

3. Proeven en snuiven Nee, we hebben het niet over een bepaald wit poedertje... Dit gaat natuurlijk over wijn of bier. Een proeverij op een mooi landgoed, of tip: op een kasteel, pakt altijd goed uit. Mooi rondlopen terwijl je 'm zat voert: dat belooft een leuke dag te worden.

4. Racen naar Zandvoort Hoewel die kaartjes voor de Nederlandse Grand Prix in augustus een fortuin kosten, houdt niets je tegen om alsnog naar Zandvoort te gaan. Boek een hotel en wie weet: misschien kom je nog wel ergens goedkope kaartjes tegen, of kun je van een afstand genieten van de geluiden. Ook leuk voor die Formule 1-liefhebbers.

5. Ga dat theater in Is er een cabaretier waar je vader van houdt? Kijk dan eens of die ergens speelt de komende tijd. Of het nou ver weg is of om de hoek: het is een leuke ervaring. Ook als je er een roadtrip van moet maken omdat die grappenmaker alleen maar in het uiterste hoekje van Nederland speelt.

Dat scheelt weer een klein cadeau kopen. Als je dit doet, dan sta je zeker in een goed boekje bij je vader voor de rest van het jaar.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen