Shit, vergeten: 10 lastminute vaderdagcadeau's waarmee je het favoriete kind blijft

Lifestyle

Shit, vergeten: 10 lastminute vaderdagcadeau's waarmee je het favoriete kind blijft

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

16 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Shit, het is Vaderdag. Of nou ja, leuk voor de vaders onder ons, maar wat minder voor degenen die (het vergeten waren en) nog geen cadeau klaar hebben liggen. Maar geen zorgen, of je nu last minute iets zoekt voor je partner, vader of ander vaderfiguur, &C to the rescue.

The good old tegoedbon Toegegeven: je laat een tikkeltje doorschemeren dat je het was vergeten, maar ach, een tegoedbon blijft leuk én multi-inzetbaar. Geef de vader in kwestie bijvoorbeeld een handgeschreven tegoedbon voor een lekkere lunch of brunch samen, een massage of een je-mag-één-avond-zo-lang-als-je-wil-over-voetbal-of-andere-saaie-hobby's-tegen-me-praten-maar-dan-ook-echt-maar-één-avond-en-absolúút-niet-langer-avond. Een uitje Hangt een beetje samen met de tegoedbon, maar met een activiteit geven zit je altijd goed. Dat kan wederom in een restaurant zijn, maar ook iets originelers als een golfclinic of losgaan in een rageroom. Wie weet wat voor opgekropte woede er nog in zit omdat vaders nooit tegen je mag beginnen over zijn saaie hobby's. Lees ook: Een hobby vinden is dé nieuwe trend (en dit zijn de leukste om uit te proberen) Abonnement Een ander ideaal lastminute cadeau is een abonnement. Een kranten- of tijdschriftenabonnement bijvoorbeeld (wij weten nog wel een leuk magazine), een account op een streamingdienst, een Cinevillepas of een Museumjaarkaart. Barbecue-, borrel- of wat dan ook-box Moet je over twee uur bij de vader in kwestie zijn? En heb je enkel nog een supermarkt tot je beschikking? Er is stress, we snappen je. Maar wat je altijd nog kunt doen, is een gezellige mand of doos uit de kast trekken en die volladen met zijn favoriete producten. Denk aan lekkernijen voor tijdens een barbecue, speciaalbieren met snacks of misschien alleen maar zakken Hamka's. Wij zouden blij zijn met al die Hamka's. Een baksel Ietsje meer tijd? En wellicht kinderen in de buurt die willen helpen? Je kunt ook zelf iets in elkaar flansen, en vervolgens met een warme appeltaart bij de vader aankomen. Men heeft over het algemeen nogal de neiging goed te reageren op warme appeltaarten. Lees ook: Fokking makkelijk recept: appeltaart, maar dan op z'n Frans Zelfgemaakte proeverij Wat je ook kunt doen, is een bier- of wijnproeverij op maat maken. Verdiep je een beetje in wat verschillende en ook een paar lekker opvallende varianten, en welke hapjes daar goed bij passen. Zo heb je niet alleen een leuke herinnering, maar leer je ook nog eens wat over wat je proeft. Een luxe fles drank Wat geven we die mensen toch een hoop alcohol. Maar wedden dat-ie er blij mee is? En jij hoeft alleen even langs de slijterij te crossen. Bos bloemen Wie zegt dat mannen niet blij worden van een mooie bos bloemen? Wij niet hoor. Lees ook: Stayin' Alive: met deze 9 hacks houd jij jouw bloemen langer in leven Een tekening Hey, wie weet kom je er nog wel mee weg? Ooit werkte het. Handgeschreven brief Nu even zonder grappen, heb je er weleens aan gedacht je vader, vaderfiguur of partner die vader is een handgeschreven brief cadeau te doen? Om te benadrukken hoeveel je van diegene houdt, wat je favoriete herinneringen met diegene zijn of wat je nog eens samen zou willen doen, bijvoorbeeld. Klinkt een beetje cheesy, maar is misschien wel het waardevolste cadeau in deze lijst.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen