Flippin’ delicious…3 recepten voor smeuïge pannenkoeken gemaakt met haverdrank

Lifestyle

Flippin’ delicious…3 recepten voor smeuïge pannenkoeken gemaakt met haverdrank

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

28 november 2023 om 10:00

Gepubliceerd op

28 november 2023 om 10:00

Niks lekkerder dan een ouderwetse pannenkoek, zeg je? Wij weten wel iets: pannenkoeken met haverdrank in plaats van koemelk. De pannenkoeken en pancakes van OaYeah! zijn super lekker en nog beter voor jou én de planeet ook.

Of het nu voor jezelf is of voor een tafel vol kinderen, van af en toe lekkere stapel pannenkoeken wordt iedereen gelukkig. Lekker met vers fruit, rozijnen, ijs of stroop (of alle vier). Nu zijn er de pannenkoeken en pancakes van OaYeah!, waarmee je a) geen lichtjaren in de keuken hoeft te staan met alle rommel die daarbij hoort, b) die nog lekkerder zijn dan je gewend bent, c) die een stuk minder suiker en verzadigd vet bevatten dan pancakes op basis van koemelk en d) een lagere CO2e uitstoot hebben: veel beter voor het milieu. Een pannenkoekendoorbraak dus! En dit is waarom het echte feelgood pancakes zijn:

Minder suiker en minder verzadigd vet dankzij OAT-no-M!LK De pannenkoeken van OaYeah! zijn de eerste pancakes in het koelschap van de supermarkt op basis van haverdrank: the one and only OAT-no-M!LK. Dat is heerlijk romige, huisgemaakte haverdrank zonder poespas en toevoegingen, maar met de eigenschappen die je nodig hebt voor een overheerlijke pannenkoek. De haver geeft de pannenkoeken een natuurlijk zoetje, waardoor je minder suiker nodig hebt. Ze bevatten bovendien minder verzadigd vet. Een stuk gezonder dan pannenkoeken met koemelk dus. OaYeah! is er in de varianten fluffy, zoals American pancakes en large, zoals Hollandse pannenkoeken.

Beter voor iedereen Niet alleen de smaak profiteert van de haverdrank, OaYeah! pancakes zijn ook beter voor het milieu. Er zit alleen al een enorme besparing op CO2e-uitstoot door haverdrank als ingrediënt te gebruiken in plaats van koemelk, maar het hoeft ook niet ingekocht en getransporteerd te worden en er is geen afval van verpakkingsmateriaal. In totaal bespaar je tot maar liefst dertig procent CO2e-uitstoot vergeleken met pannenkoeken die zijn gemaakt met koemelk. Indrukwekkend, toch?

Drie recepten Trek gekregen? Probeer ze maar eens. Ze zijn lekker zo uit de magnetron of je flipt ze kort in de pan, maar we delen ook drie heerlijke recepten waarvan het water je in de mond loopt – thank us later.

1. Als zoete koek Dit heb je nodig (voor 2 personen): – 4 OaYeah! fluffy pancakes – 1 of 2 Lotus Biscoff koekjes – 4 el slagroom (of vegan roomkaas) – 4 tl aardbeienjam – 1 handje verse aardbeien

Zo maak je het: Verwarm de fluffy pancakes 40 seconden in de magnetron op 800 watt of 3 tot 4 minuten in de oven op 180 graden. Verkruimel intussen de koekjes. Pak 2 borden en leg op elk bord 2 pancakes. Bestrijk ze met de slagroom en jam. Beleg ze met de aardbeien en top af met de koekkruimels.

2. Gaan met die banaan Dit heb je nodig (voor 1 persoon): – 2 OaYeah! large pancakes – 1 handje blauwe bessen – 1 banaan – 1 el pecannoten – 1 el ahornsiroop – 1 snuf kaneel

Zo maak je het: Verwarm de pancakes. Dat kan in een koekenpan (laat een klontje boter smelten en verwarm 30 seconden aan elke kant), in de magnetron (30 seconden op 800 watt) of in de oven (3,5 minuut op 180 graden). Was intussen de blauwe bessen, snij de banaan in plakjes, hak de pecannoten fijn en rooster ze in een droge koekenpan. Beleg de pannenkoeken met het fruit en de noten en rol ze op. Schenk de ahornsiroop erover en maak af met kaneel en nog wat noten.

3. Aan de haak geslagen Dit heb je nodig (voor 2 personen): – 4 OaYeah! fluffy pancakes – 1 ei – 1 avocado – 50 gram gerookte zalm – 1 handje babyspinazie – 2 takjes dille – 2 citroenpartjes – peper en zout

Zo maak je het: Verwarm de fluffy pancakes 40 seconden in de magnetron op 800 watt of 3 tot 4 minuten in de oven op 180 graden. Kook het ei naar wens en snij de avocado in plakken. Was de spinazie, dep droog en leg de blaadjes in een mooie schaal. Leg hier de pancakes op en beleg met de zalm en avocado. Breng op smaak met dille, citroensap en peper en zout. Snij het ei doormidden en leg op de pancakes. Voor een vegan versie van dit recept kun je het ei en de zalm vervangen door hummus en dukkah. Nóg vriendelijker voor de planeet!

Nog meer recepten vind je hier.

Dit is een samenwerking met OaYeah! pancakes.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.