Beauty
10 concealer-hacks die je móet weten
Beauty
Toe aan een nieuwe make-up look? Wellicht is dit wat voor jou
beauty
Make-up voor de feestdagen: metallic ogen en glossy lippen
Beauty
Aha, zo lang zijn jouw beautyproducten houdbaar
Beauty
Met deze make-uptips moet jij je ID-kaart weer laten zien
Beauty
Dít wist je nog niet over mascara
Beauty
5 tips om je bronzer te gebruiken zonder op een sinaasappel te lijken
Icons
Kimmie's Koppie
Annet Raket
Vlog #12: opgemaakt worden door Leco van Zadelhoff
Beauty
De 10 ergste make-up blunders die we allemaal maken
Beauty
Ga je trouwen? Let dan hierop bij je bruidsmake-up
#ididnotwakeuplikethis
Toprak Yalçiner
Nu in &C magazine
Zo ziet Anna Drijver eruit zonder make-up
beauty
Hoe breng je blusher aan op jouw gezicht?
&C beautytutorial
unicorn look
#Ididnotwakeuplikethis
Radio-dj Fien Vermeulen gebruikt make-up duurder dan haar schoenen
#ididnotwakeuplikethis
Joëlle Witschge over make-up: 'Twee mascara's geeft langere wimpers'
&C beauty
Nineties make-up uit de videoclip
Beauty
5 beauty favorieten van Sophie de Buisonjé
Icons
Cara
Beauty
Met dit poeder los je tien make-up problemen moeiteloos op
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Beauty
  3. Ik probeerde Kim Kardashians concealer routine tegen donkere kringen
Beauty

Ik probeerde Kim Kardashians concealer routine tegen donkere kringen

Kim Kardashian zweert al jaren bij haar concealer routine, die bestaat uit drie stappen. Onlangs lanceerde Kim haar KKW-concealerkit. Aangezien ik zelf ook wel een beetje concealer kan gebruiken, probeerde ik het uit. En het resultaat was verbluffend. 

16-4-2018 14:00
Beeld: Getty Images

Kims kringen
Kim Kardashian. Hoe krijgt ze het toch voor elkaar om er minder vermoeid uit te zien dan ik? Ik bedoel, zij is 37 en ik ben 27. We schelen potdomme tien jaar! Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal waarom Kim er zo fantastisch uitziet, zij heeft natuurlijk lekker met haar gezicht in de potten crèmes met kaviaarextract en diamantpoeder gehangen. Maar daar gaat dit artikel niet over. Waar het wél over gaat, is dat Kim haar donkere kringen altijd goed weet te camoufleren. Maar ja, hoe dan?

Lees ook: Dit is dé haartrend du moment

Concealer in drie stappen
Waarschijnlijk ben je gewend om eerst je concealer aan te brengen en daaroverheen je foundation te smeren. Of juist andersom. Ik kwam erachter – Instagram staat er immers vol mee – dat Kims onlangs gelanceerde concealerlijn uit drie producten bestaat: concealer, losse poeder en compact poeder. In een eerder interview met Allure vertelde ze dat haar make-upartiest Mario deze drie producten al jaren op dezelfde manier gebruikt voor haar gezicht. Dus je bent in drie stappen van je donkere kringen af. Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Stap 1
Breng concealer aan onder je oog in de vorm van een driehoek en blend uit met een beautyblender.  

Stap 2

Bij deze stap gebruik je de losse poeder om te ‘baken’. Je brengt – in een niet te zuinige hoeveelheid – losse poeder aan over de concealer. Dat laat je vijf à tien minuten zitten.  

Stap 3
Neem een lichte compact poeder − een halve tot hele tint lichter dan je concealer − en breng die aan over het losse poeder. Hiermee veeg je het overtollige poeder van de vorige stap weg en licht de huid onder je oog nog eens extra op.

Ik probeerde het uit
Omdat Queen K’s concealerkit zo gehypet is, is het tijd om zelf de techniek onder de loep te nemen. De kit mag dan wel overal uitverkocht zijn, ik probeerde Kims routine uit met producten uit mijn eigen toilettas. Het resultaat mag er zijn!      

Op de foto links zie je duidelijk mijn donkere kring. Op de foto rechts is dit een stuk minder! De extra 'baking' en 'lightening' stap leggen als het ware een filter over je donkere kringen. En dan heb ik niet de meest dekkende make-up gebruikt. Probeer het eens uit met een meer dekkende concealer en poeder, dan zijn je donkere kringen zeker verdwenen!

De make-up die ik gebruikte voor deze concelaerroutine zijn Stay All Day 16h Conceealer van Essence (stap 1), Finishing Power Primer van MAC (stap 2) en Mineralize Skinfinish Natural Powder van MAC (stap 3)

Meer lezen