Max, Luna en Simba hebben het heet: zo hou je huisdieren koel

Food & Home

Max, Luna en Simba hebben het heet: zo hou je huisdieren koel

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

2 augustus 2022 om 17:00

Gepubliceerd op

2 augustus 2022 om 17:00

Het wordt weer bloedverziekend heet deze dagen. Je huisdieren staan daar minder van te springen. Op tijd maatregelen nemen dus. Met deze tips houden ook kat en hond het koppie koel. Is ook hun zomer.

Goeie bak vol Laten we beginnen met de grootste open deur: water. Zorg dat het er in overvloed is. Liever een bak te veel op de grond dan te weinig. Er zijn zelfs speciale drinkfonteinen verkrijgbaar, waarin je water kunt laten stromen. En wil je het je viervoeter echt naar het zin maken, dan voeg je nog wat geschaafd ijs of ijsklontjes toe aan de waterbak. Zo'n lekkere watercocktail gaat er altijd wel in. Lees ook: Foutje: deze 8 alledaagse dingen doe jij al je hele leven verkeerd Natte doek Grootste hobby van de kat? Slapen. Alle kattenbaasjes weten dat ze makkelijk de halve dag voor pampus liggen. Om je vervolgens 's nachts uit je slaap te houden, maar dat terzijde. Een beetje baasje zorgt dus voor een koele slaapplek. Met een paar koelelementen (of een grote fles met bevroren water) onder een zacht mandje of gewikkeld in een doek kom je een heel eind. Die hoor je vandaag niet meer. Op het matje Voor je hond is er de koelmat. Helemaal fan van hier. De mat werkt op basis van een verkoelende gel die (uiteraard) niet giftig is voor je huisdier. Wordt er een uur niet op gelegen door je hond dan is de mat vanzelf alweer afgekoeld tot een temperatuur die 5 tot 10 graden lager ligt dan de kamertemperatuur. Groot voordeel: je vriezer kun je gewoon blijven volstouwen met ijsjes, want voor deze mat heb je 'm dus niet nodig. Laat maar waaien Wat je jezelf gunt, gun je je viervoeter ook, toch? Dus geef die hond of kat z'n eigen airco. Zo gedaan, want die maak je hartstikke makkelijk zelf. Kwestie van een tafelmodel ventilator neerzetten op de tafel of grond. Net daarvoor zet je dan een paar flessen bevroren water et voilà: extra verkoelingseffect. In Japan pakken ze het helemaal goed aan. Daar heeft een kledingmerk samen met dierenartsen een draagbaar ventilatorpakkie voor katten en honden gemaakt. Hopelijk is die trend volgend jaar ook naar Nederland overgewaaid.

Smeren, smeren, smeren Sommige beesten zijn niet bedeeld met weelderige vachtjes en kunnen makkelijk verbranden. We bedoelen er niks mee, maar we noemen: een bull terrier, boxer, devon of sphinx. Insmeren met zonnebrand dus die kalende knarren. Wel even opletten dat je zonnebrand speciaal voor katten of honden te pakken hebt. En vergeet de neusjes en oren niet. Zeker als je een kat met witte oren hebt. Die hebben extra bescherming tegen de felle zon nodig. Natte snavels Vogelvrienden, ook jullie moeten even aan de (water)bak. Je gevleugelde vriend kan net als de meeste huisdieren niet zweten. Hij koelt af door met open snavel water te laten verdampen via de tong. Genoeg gevulde waterbakjes in de kooi dus, want met die hitte vallen de vogels van het dak. Dat wil je niet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen