Fokking makkelijk recept: bij deze no-bake oreo cheesecake lik je je vingers af

Food & Home

Fokking makkelijk recept: bij deze no-bake oreo cheesecake lik je je vingers af

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Soms heb je gewoon een craving. Niets aan te doen. Sterker nog: willen we niet eens iets aan doen. Bij alleen het woord 'oreo cheesecake' loopt het water ons namelijk al in de mond. En je hebt 'm nog zo in elkaar gedraaid ook.

Bereidingstijd 20 minuten + 3 uur koeltijd Ingrediënten Voor 10 taartpunten 300 gr Oreo koekjes  80 gr gesmolten roomboter 250 gr mascarpone 300 gr roomkaas 200 ml slagroom 3 el (vanille)suiker 1 zakje klopfix Eventueel voor de versiering 60 gr chocolade Extra Oreo koekjes Lees ook: Fokking makkelijk recept: auberginepizza's met rucola-pesto Zo maak je het 1. Neem 200 gram aan Oreo's apart en verkruimel deze in de keukenmachine tot hele fijne kruimels. Voeg hier vervolgens de gesmolten roomboter aan toe en roer goed door. Pak er een taartvorm bij, gooi daar bakpapier in en verdeel het mengsel over de bodem. Druk goed aan met een lepel en zet het vast in de koelkast.  2. Klop de mascarpone en de roomkaas door elkaar. Voeg daarna ook de poedersuiker toe en klop dit heel kort door elkaar.  3. Dan klop je de slagroom lobbig en voeg je de vanillesuiker en klopfix toe, waarna je het helemaal stijf klopt.  4. Voeg het roomkaasmengsel en de slagroom samen en roer de overige 100 gram Oreo's, grof gehakt, er doorheen. Giet in de taartvorm, dek 'm af met aluminiumfolie en laat de cheesecake minimaal drie uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht.  5. Is die tijd voorbij, haal de cheesecake dan uit de koelkast en versier hem eventueel nog met Oreo's en wat gesmolten chocolade. En dan is het aanvallen geblazen. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Shop &C x Blond Amsterdam

Wil je ook lezen