Pak je popcorn er maar bij: deze Videoland Originals wil je niet missen dit najaar

Entertainment

Pak je popcorn er maar bij: deze Videoland Originals wil je niet missen dit najaar

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 september 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Videoland

Gepubliceerd op

14 september 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Videoland

Heerlijk, Videoland komt weer met een nieuwe lading series van Nederlandse bodem. Drama, komedie en crime: er is voor ieder iets wils. Deze series wil je niet missen dit najaar. 

Moedermaffia Het gevoel dat je alles - maar dan ook echt alles - verkeerd doet als moeder, wat dan ook nog eens benadrukt wordt door alle ogenschijnlijk perfecte moeders om je heen, dat is precies waar serie Moedermaffia omdraait. Dat weet hoofdpersonage Daan (Loes Haverkort) maar al te goed. Na haar scheiding komt ze op de bank van haar moeder terecht en moet ze ook nog een ouderschapscursus volgen zodat ze haar kinderen niet verliest. Volgens Loes is de serie herkenbaar voor iedere ouder. 'We worstelen allemaal met hoe je in hemelsnaam een goede moeder bent.' Haar personage doet enorm haar best om een goede band met haar dochter te creëren, maar maakt elke keer fouten waardoor ze weer tien stappen terug moet doen. Loes: 'Dat gevecht bij haar herken ik gedeeltelijk ook in mijn dagelijks leven. Haar worsteling is zo puur, dat vind ik bewonderenswaardig. Dat ze kan zeggen: 'Fuck it, ik weet het ook niet.'' Vanaf 30 september zijn alle zes de afleveringen van Moedermaffia te zien op Videoland. 

Moedermaffia

Lees ook: Friends in de herhaling: series opnieuw kijken is goed voor je Sleepers  Voor spanning, intriges en misdaad ben je bij Sleepers aan het goede adres. De serie gaat over shady rechercheur Martin (Robert de Hoog) die informatie doorspeelt aan de criminele onderwereld van Utrecht. Wanneer zijn mentor doodgaat, moet Martin zichzelf en zijn familie beschermen, terwijl hij ook zijn banden met de onderwereld geheim probeert te houden. Kortom: nagelbijtend spannend. Bij dit project was Robert niet alleen acteur, maar maakte hij ook zijn debuut als showrunner. 'Als acteur ben je tien procent van een project, hier ben ik het eerste procent en honderdste procent. Dat was heel bijzonder om mee te maken.' In totaal is hij al ongeveer vijf jaar bezig met de serie. Robert: 'Op een gegeven moment zat ik in de auto en dacht ik: oh shit, ik moet het ook nog spelen.' Zijn personage bevindt zich zowel in de onder- als de bovenwereld. 'Het was heel leuk om te denken: hoe kan iemand die eigenlijk aan de goede kant van het spectrum staat, in zo'n moeras terecht komen? Hij moet continu liegen: tegen zijn vrouw, zijn kind, zijn werk. En hij raakt steeds verder verstrikt,' aldus Robert. Goed nieuws: Sleepers krijgt sowieso een tweede seizoen. Binnenkort te zien op Videoland. 

Sleepers

Judas II: Dagboek van een Getuige  In het tweede seizoen van Judas keren we terug naar de zaak van Willem Holleeder, het verhoor en zussen Astrid (Rifka Lodeizen) en Sonja (Marit van Bohemen). De dynamiek tussen de zussen is dit keer een stuk anders, vertelt Rifka. 'In het eerste seizoen waren we een soort twee-eenheid, terwijl we dit seizoen ook erg tegen elkaar ingaan. En waar in het eerste seizoen veel werd opgebouwd, zie je nu meer de consequenties, waardoor de emoties er echt uitspatten.' Een gedeelte die uitspattingen zien we terug in de rechtszaal, waar de werkelijke zaak precies wordt nagespeeld. Marit: 'We hebben alle transcripties van de rechtszaak. Dat is dus allemaal zo gebeurd.' Rifka: 'Soms dacht ik echt: huh, hebben ze dat echt gezegd?' Eén ding is zeker: de spanningen lopen weer hoog op in de serie. 'Je herkent het ook heel erg,' vertelt Marit, 'Niemand kan je zo heftig raken als je familie.' Wij weten in ieder geval hoe we de donkere dagen door gaan brengen. Binnenkort te zien op Videoland. 

Judas 2

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer entertainment