Hier is dat feestje: 6 festivals om aankomende weken de zomer mee af te sluiten

Entertainment

Hier is dat feestje: 6 festivals om aankomende weken de zomer mee af te sluiten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

2 september 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen

Gepubliceerd op

2 september 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen

Alle feestgangers verzamelen, want ondanks dat de scholen en werkweken weer van start zijn gegaan, is de festivalzomer nog niet helemaal voorbij. We hebben zes festivals verzameld waar jij aankomende tijd helemaal uit je bol kan gaan, waarvan de eerste vier dit weekend al. Proost!

Last minute naar een festival, kan gewoon. En al helemaal nu de laatste zomerdagen van het jaar zich aankondigen. Hup, gooi een paar kekke oordoppen in je handtas, trommel wat vrienden op en trappelen op die beat. Lees ook: Daar gaan we weer: met deze tips kom je zo weer in je dagelijkse ritme

Dit weekend (2, 3 en 4 september):

1. Lief Festival Waar: Utrecht Wanneer: 3 september, van 12:00-23:00 Leeftijd: 18+ Genre: Techno, deep- en techhouse en disco & funk Waarom: Lief Festival klinkt misschien snoezig, maar niets is wat het lijkt. Als je wel van een bonzend deuntje houdt, moet je dit festival vooral niet aan je voorbij laten gaan. En het elektronische muziekfestival, dat al sinds 2006 bestaat, viert ook nog eens haar vijftiende verjaardag. Hiep hiep hoera! De locatie is omringd met bomen, grasvelden en daarnaast is er ook een zandstrand. Kunnen die oververhitte poten ook meteen afkoelen. Tickets: Uitverkocht, maar wel nog beschikbaar op Ticketswap. 2. Jungle Festival Waar: Liempde Wanneer: 2 tot en met 4 september (dag- en weekendtickets mogelijk) Leeftijd: 18+ Genre: Voor ieder wat wils: house, disco, techno, hiphop, R&B, guilty pleasures en live muziek of theater Waarom: Niet één, maar wel drie dagen met de voetjes van de vloer. Hartstikke leuk, of niet dan? Jungle Festival is een plek waar muziek, kunst en cultuur samenkomen. Duurzame kunst als decoratie en acts van inheemse bewoners maken het festival uniek. En dat midden in de, niet heel verrassend, jungle. Slapen kan op de camping 'Bakka Homa' Brengt meteen dat kamperende, vakantiegevoel terug. Tickets: Late tickets koop je via de website. 3. Het Nest Waar: Nijmegen Wanneer: 3 september, van 14:00-24:00 Leeftijd: 18+ Genre: Techno, house, disco en electronic Waarom: Ook dit festival is omringd door een bosrijke omgeving. Fijn, doen we meteen wat gezonde boslucht op. Eenmaal opgeladen, waag je een dansje bij één van de vier podia. Naast het fuifje op 3 september, organiseren ze zondag 4 september een openluchtbioscoop met de film Everything Everywhere All At Once, en dat voor slechts 5 euro. Dit nest wil je simpelweg niet verlaten.   Tickets: Tickets voor de zaterdag zijn alleen nog op Ticketswap te vinden, voor de zondag koop je ze nog op de website. 4. ZeeZout Waar: Amsterdam Wanneer: 3 september, van 12:00-23:00 Leeftijd: 18+ Genre: Underground, techno en EDM Waarom: In Amsterdam organiseren ze dit weekend ook een elektronisch festival. En dat in de Tuinen van west, buitensporig gezellig. Wil je bij zijn. Punt.   Tickets: Wederom uitverkocht, maar nog wel op Ticketswap.

Volgend weekend (9 en 10 september): 5. Appelpop  Waar: Tiel Wanneer: 9 en 10 september 17:00-24:00 & 13:00-24:00 Leeftijd: Alle leeftijden Genre: Pop, Nederlandstalig, rock/metal, hiphop, rap, R&B, urban en Nederhop Waarom: Zei iemand gratis? Ja écht. In Tiel wordt het tweedaagse festival Appelpop gevierd. Door maar liefst zeshonderd vrijwilligers en sponsoren wordt deze fuif mogelijk gemaakt. Artiesten als Guus Meeuwis, Chef'Special, Suzan & Freek, S10, Di-rect en nog veel meer namen zingen de sterren van de hemel. En jij kan daar gratis bij zijn. Daar zijn we wel te porren voor, toch? Tickets: Heb je niet eens nodig. Is dat even fijn.

Lees ook: Weer aan de bak moeten: met deze stationery-items is het absoluut geen straf

6. Tuckerville Waar: Enschede Wanneer: 10 september, van 11:00-23:00 Leeftijd: Alle leeftijden Genre: Rock, pop, Nederlandstalig, metal, country en folk Waarom: Op zondag 10 september wordt Enschede omgetoverd tot een een en al gezellig terrein. Voor de jonge festivalgangers zijn er minitrekkers, een escaperoom en andere activiteiten. Tot 8 jaar is toegang voor kinderen zelfs gratis. Mogen wij ook nog spelen? Zeker weten. Ook voor de 'oudere' bezoekers is er genoeg te beleven. Vers bereid eten, een aangrenzend meertje, kampvuren op het strand en ook schommels in de bomen. Leu-heuk. Tickets: We verwijzen je door naar le website.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Maak het feestje compleet

Met deze producten