Kramperen op Kamp van Koningsbrugge: Daphne heeft ook emoties

Entertainment

Kramperen op Kamp van Koningsbrugge: Daphne heeft ook emoties

Lara Steenvoorden
Door

Lara Steenvoorden

Gepubliceerd op

27 oktober 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

fotografie Elvin Boer, beeld Pexels, gif Giphy

Gepubliceerd op

27 oktober 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

fotografie Elvin Boer, beeld Pexels, gif Giphy

Tien bekende burgers die dit seizoen de zware training van de commando’s aandurven. &C kijkt wekelijks mee hoe zij 'kramperen' op Kamp van Koningsbrugge Special Edition. Deze keer aflevering drie.

Het thema van vandaag is iets met dat het niet uitmaakt of je sterker of zwakker bent. Het is belangrijker dat je de klus met elkáár klaart.

Opdracht 1 - Met bloedspoed door pittoresk dorpje Mond houden dus en als een malle die berg op. Edino is in charge en commandeert zijn onderdanen met respect én met een rotgang een mooi Frans dorpje door. Althans, ik denk dat het mooi was, want echt gezien hebben we het natuurlijk niet. De BB'ers zijn al zo'n 36 uur onderweg op een paar uur slaap, dus de oogjes hangen sowieso meer dicht dan open.

Céline heeft het zwaar en Edino houdt haar tassie even vast. Maar die 40 kilo lichter maken het niet makkelijker voor haar. Als Edino het na een paar minuten (televisietijd) wat rustiger aan wil doen om krachten te sparen, wil RayDai daar niets van weten. 'Als je de heli moet halen en je bent er niet op tijd, dan gaat de hele missie naar de klote.' Céline krijgt haar kilo's terug en gaat zelf naar de klote.

Nu ieder voor zich, want RayDai willen zien dat elke cursist genoeg intrinsieke wilskracht heeft om de speedmars uit te lopen. Fysiek kunnen ze het namelijk prima aan allemaal. De knie van Boris is het hier niet mee eens.

Waar Dai Céline de vorige aflevering nog van een wandelende tak in een tijger veranderde, hebben de motiverende commando's nu minder effect. Hij wil haar horen hijgen, vloeken en tieren. En dat lukt. Eindstand? Het stemmetje in haar hoofd wint en ze besluit Kamp van Koningsbrugge te verlaten. Lachend levert ze haar naamplaatje in.

Lees ook: Kramperen op Kamp van Koningsbrugge: BN'ers met stemmetjes in hun hoofd

Luisterstop De BB'ers mogen zitten om eens goed naar de geluiden van de natuur te luisteren. Even zie je de spreekwoordelijke moed weer richting de bekende bolletjes stijgen, maar dan zegt RayDai: 'Nu begint ons werk pas.'

Dát is ook een manier om de moed weer terug in de schoenen te duwen, chef.

Deze luistermomenten worden bewust ingelast, omdat extreme fysieke inspanning mentaal veel met je doet. Zo ook met Daphne. Zij heeft emoties in haar hart. Ze komt uit een wereld waarin je als vrouw best hard moet zijn, terwijl je dat vanbinnen eigenlijk niet bent. Daphne heeft een hekel aan tranen, maar huilen doet ze wel. Daphne's emoties verbroederen.

Opdracht 2 - Auto slepen, banden leggen Of ze even met z'n allen een volgeladen legervoertuig een berg op willen trekken. De groep gehoorzaamd. Terwijl zij 4.000 kilo trekken, maakt Daphne een plan. Iedereen moet een lap gras over met een stel banden en jerrycans, zonder de grond te raken. Doet iets of iemand dat wel, dan gaat de auto terug naar beneden en begint het spelletje opnieuw.

Eenmaal boven moeten de BB'ers binnen acht minuten klaar zijn met de vervolgopdracht. Waar de voormalig voetbalster eerder nog een zachte kant liet zien, is Daphne nu heel autoritair en directief. Boris zijn knie kraakt onder het gewicht van haar overheersing. Maar ze krijgt ze wel aan de overkant binnen de tijd.

Behalve Daphne zelf. Dus ze moeten opnieuw. Grapje, zegt RayDai. Superleuk.

'Reflecteten' Tijdens het eten is er tijd voor reflectie. Wouter doet mee aan Kamp van Koningsbrugge omdat hij na 15 jaar Chef'Special wel wat therapie van Jeroen, Ray en Dai kan gebruiken. Tarikh en Jeroen bonden over dyslexie. Daphne hakt haar groenten. Edino fileert een vis met supertips van Iris. En Boris pakt zijn rugzak, maar hij blijft nog even.

Opdracht 3 - Oersaaie bielzenmars Het werk van de commando’s kenmerkt zich door uitzichtloosheid. De BB'ers mogen weer lopen. Ditmaal over een spoor. Uren aan een stuk. Ze mogen pas stoppen als de instructeur zegt dat ze mogen stoppen. Verstand op nul en gaan. Waar het eerst nog belangrijker was om samen te klus te klaren, staan ze er toch echt weer allemaal alleen voor.

Omdat er geen eind leek te komen aan het spoor, dwaalden ook mijn gedachten af. Hoe zou het nu met Niels gaan? En nog belangrijker: krijgen we Stijn uit Kamp Waas nog te zien deze aflevering? Weet je wie er ook uit Ruinerwold komen? Evert en Maud van Boer Zoekt Vrouw. Hoe zou het daarmee gaan?

Het spannendst van die laatste minuten was dat we al wat te zien kregen van de actie van volgende week. Iets met Edino en een nauwe grot vol water. BB'ers in een bootje. En zien we wat meer van Tarikh? Kannie wachten. Tot slot een GIF om deze aflevering samen te vatten vanuit Daphne:

Giphy - Kamp van Koningsbrugge - Daphne

Kamp Van Koningsbrugge Special Edition: wekelijks op donderdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

delen
Lara Steenvoorden

Lara Steenvoorden (1988) is freelance tekstschrijver en is vaak bloedirritant vrolijk, mét een zachte g. Deze Brabantse schrijft al jaren aan een boek, wordt wild van gifjes en woont samen met twee directieleden: Rijk (4) en Lex (3).

Meer van deze auteur

Happy camping