Kramperen op Kamp van Koningsbrugge: BN'ers met stemmetjes in hun hoofd

Entertainment

Kramperen op Kamp van Koningsbrugge: BN'ers met stemmetjes in hun hoofd

Lara Steenvoorden
Door

Lara Steenvoorden

Gepubliceerd op

13 oktober 2022 om 21:00

Bron / Fotografie

fotografie Elvin Boer, beeld Pexels, gif Giphy

Gepubliceerd op

13 oktober 2022 om 21:00

Bron / Fotografie

fotografie Elvin Boer, beeld Pexels, gif Giphy

Tien bekende burgers die dit seizoen de zware training van de commando’s aandurven. &C kijkt wekelijks mee hoe zij 'kramperen' op Kamp van Koningsbrugge Special Edition. Deze keer de allereerste aflevering.

De sfeer zit er nog goed in als tien BN'ers richting het startpunt van de commando-ellende in de Ardennen worden gereden. Zanger Ruben Annink omschrijft zichzelf als clownachtig. YouTuber Iris Enthoven denkt mentaal écht sterk te zijn. Drag Race Holland-finalist Boris Schreurs gelooft dat het allemaal super rauw en dirty wordt. Drummer Ruben Prudon hoopt dat er een bron is waar hij in kan tappen. Ze lachen. Stellen zichzelf voor. Zingen misschien nog wat. Kumbaya.

En dan moeten ze de bus uit om Jeroen van Koningsbrugge de hand te schudden. (Die blijft voor ons trouwens gewoon een Lama, maar dan wel eentje zonder fluffy imago.)

Al snel zien we de voor kenners welbekende gezichten: commando-duo Ray Klaassens en Dai Carter. Ondersteund door een aantal mannen die eruit zien alsof je ze waarschijnlijk de pis niet lauw maakt en die we ook niet uit elkaar kunnen houden.

De boodschap: special edition of niet, de opleiding is nog net zo bikkelhard als voorgaande seizoenen. Het gaat er in de eerste nacht om of je de stemmen in je hoofd de baas bent.

Opdracht 1 - Geforceerde mars Het omkleden kan iedereen fantastisch en voordat ze aan een uren durende geforceerde mars beginnen, roept Ray nog: 'Het stemmetje in je hoofd is niet de waarheid.'

Maar die stemmen hebben het meteen fokking druk met het verkondigen van hun eigen waarheid.

Wat je niet zag, maar wat de stemmetjes waarschijnlijk wel riepen:

'Waarom zijn mijn benen zo kort?'

'HEEUUUUUUHHHHHH.'

'Die Natasja weegt geen knoop, ik sleep haar nog even verder.'

'Kon ik dit maar vloggen!'

'Ik zou niet zeuren. Maar mag het? Oké, ik ga zeuren.'

'Hád ik maar een Mars.'

'HAAAAUUUHHHHH.'

'Ik kan hier NU zomaar in slaap vallen.'

'Boompie voor boompie. Mijn knie. Auw. Mijn knie. Die doet het niet meer. Maar waarom loop ik dan nog?'

Dat laatste stemmetje is die in het hoofd van Ruben. Die is duidelijk al de baas en Ruben besluit te stoppen met lopen én met de training. Met All Night Long op zijn trui - het werd meer een vluggertje - zei hij eerder nog: 'Ik zit al twee jaar op de plek van net-niet.' Nou Ruub, wij hopen dat je het toch net-wel leuk vond.

Lees ook: Het Perfecte Plaatje is begonnen: Trijntje 'bubbelt' en Edwin en Linda blijken alles behalve amateurs

Opdracht 2 - Jerrycan Jungle En door. Negen strijders moeten met dertien volle jerrycans een berg op. Het is een beetje als water naar de zee dragen, maar als Ray en Dai het zeggen, dan doe je dat. Kortom: een helse tocht met opnieuw stemmen die rondzingen:

'AUW!'

'Niet je handen in je zakken. NIET je handen in je zakken. Waar zijn je handen?'

'HAAAAUUUHHHHH.'

'Wat ik zei? Dat je die jerry in je hol can steken.'

'Kennen mensen me al van Kamp van Koningsbrugge?'

'Ik zou hier gewoon kunnen slapen.'

'WOAAAHHH'

Vooral journalist Natasja Gibbs heeft moeite met de klim. Ze gaat van oerkreet naar noodkreet in luttele seconden. Kinderen van Ruinerwold’s Edino van Dorsten besluit de laatste twee meter haar jerrycan te dragen. Tikkie laat, maar het gaat tenslotte om het gebaar.

Ray vindt dat de BN'er-cadetten teveel in hun eigen hoofd bezig zijn. Dat komt door die stemmetjes, Ray.

Opdracht 3 - Abseilen Bij Iris komt er geen Ent aan haar doorzettingsvermogen: zij wil als eerste van die 40 meter hoge klif. Haar enthousiasme wordt opzij geschoven, want KRAMPEREN moeten ze. Daarom mag acteur Tarikh Janssen eerst, want Tarikh is wél bang.

'Ik val dood. Ik ga dood. Ben ik al dood? Oh, ik ben beneden.'

'Even tukkie doen?'

'HEEUUUUUUHHHHHH.'

'Mijn handen zweten.'

'OH wat strak, gelukkig zit het tuigje om mijn rechterbeen en niet om de middelste.'

'Ik hou ervan om in het diepe te springen. Maar laat ik toch even lopen.'

'Oké, ik ga hier gewoon even liggen. ZZZZzzzZ.'

Die laatste zucht komt van acteur Niels Gomperts. Hij sliep een goede 56 minuten en na een donderpreek moet hij vooral zijn mond houden. Ray en Dai zullen het respect van Niels nooit niet krijgen, want 'niet elk vogeltje is gemaakt om met de zwerm mee te vliegen'. Dus vogeltje Niels fladdert de aflevering uit.

Opdracht 4 - De rivier over het basiskamp in Met het basiskamp nog net niet in zicht steekt de groep redelijk gemakkelijk de koude rivier over. De ijzige conclusie van het team: 'We hadden Niels wakker moeten maken.'

Acht cadetten bereiken Kamp van Koningsbrugge en overleven de nacht. Zij waren de stemmen in hun hoofd de baas. Maar hoe zit dat volgende week?

Volgende week blaast er iemand kaarsjes uit én zijn er een aantal kandidaten figuurlijk nog niet jarig. Het stemmetje van &C: welk vogeltje vliegt eruit in aflevering 2? Tot slot een GIF om deze aflevering samen te vatten vanuit afvaller Niels:

Kamp Van Koningsbrugge Special Edition is vanaf 13 oktober wekelijks op donderdag te zien om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

delen
Lara Steenvoorden

Lara Steenvoorden (1988) is freelance tekstschrijver en is vaak bloedirritant vrolijk, mét een zachte g. Deze Brabantse schrijft al jaren aan een boek, wordt wild van gifjes en woont samen met twee directieleden: Rijk (4) en Lex (3).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Happy camping