Eva Laurenssen: 'Mijn eigen leven is soms net een Dertigers-verhaallijn'

Entertainment

Eva Laurenssen: 'Mijn eigen leven is soms net een Dertigers-verhaallijn'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 augustus 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie Rossi&Blake

Gepubliceerd op

8 augustus 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie Rossi&Blake

Zo bont als haar losbandige personage Saar maakt Eva Laurenssen (33) het niet meer, maar op sommige momenten zou haar eigen leven met gemak een verhaallijn in de serie Dertigers kunnen zijn. Met vriend Teun Luijkx en kind (1) verhuist ze binnenkort namelijk weer terug naar de stad, terwijl ze net lekker rustig 'buiten' was gaan wonen. 'We hebben ontdekt dat we niet zonder de drukte van de stad kunnen,' vertelt de actrice in gesprek met het ANP.

'Wij waren na zo’n 17 jaar Amsterdam een beetje vergeten hoe bijzonder het is om continu een bepaalde creatieve mindset om je heen te hebben. Tot we dat buiten de stad niet meer hadden. Het was er te rustig, te weinig bruisend voor ons. Het had eigenlijk zó een verhaallijn in de serie kunnen zijn,' lacht Laurenssen aan de vooravond van het derde seizoen van de komische dramaserie Dertigers, dat maandagavond start bij BNNVARA op NPO 3. Lees ook: Maker Peaky Blinders werkt met Elisabeth Moss aan nieuwe serie Het stad-of-platteland-dilemma is weliswaar niet iets waar de personages in dit seizoen van Dertigers mee kampen, aan andere typische Dertigers-dilemma's is geen gebrek. Van een ongeplande zwangerschap midden in een scheiding tot een gay-koppel met een nog onvervulde kinderwens, zijn slechts twee voorbeelden van wat er dit keer allemaal de revue passeert. 'Het wordt denk ik het meest explosieve seizoen tot nu toe,' zegt Laurenssen. 'Dat gevoel hadden we al bij het lezen van het script en dat bleek ook tijdens het spelen zo te zijn. We hadden natuurlijk ook flink wat opgebouwd in de afgelopen seizoenen.' Belgische versie In hoeverre de Nederlandse serie nu nog in de pas loopt met het Vlaamse origineel, kan Laurenssen niet zeggen. Simpelweg omdat zij noch de andere castleden naar de versie van de Belgen kijken. 'Dat doen we bewust niet, zodat je niet vooraf al een plaatje in je hoofd hebt van hoe een scene gaat lopen. Alleen Lykele (Muus, vertolker van Bart) kijkt het geloof ik wel, omdat hij meeschrijft aan ons scenario,' vertelt de actrice. 'De archetypes zijn in ieder geval hetzelfde, maar verder verschilt het wel. Alleen al omdat een vriendengroep uit Antwerpen wel echt anders is dan een vriendengroep uit Amsterdam.' Lees ook: Wil je zien: de eerste aflevering van Robbert Rodenburgs serie Open Kast Over een vierde seizoen van de Nederlandse versie zijn de gesprekken inmiddels gaande, onthult Laurenssen, die later dit jaar nog in drie nog nader aan te kondigen films en series te zien zal zijn. Of de Nederlandse serie er daarna dan ook mee ophoudt, zoals bij de Vlaamse zender VRT het geval was, weet de actrice niet. 'Ik hoop het niet, want zo’n knotsgekke tijd als wij sinds de start elk jaar met elkaar hebben, heb je echt nergens anders!'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen