Wil je zien: de eerste aflevering van Robbert Rodenburgs serie Open Kast

Entertainment

Wil je zien: de eerste aflevering van Robbert Rodenburgs serie Open Kast

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 augustus 2022 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

4 augustus 2022 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

In zijn populaire YouTube-serie Open Kaart vraagt acteur en presentator Robbert Rodenburg bekende Nederlanders regelmatig het hemd van het lijf, maar speciaal voor Pride lanceert hij nu een nieuwe versie van de serie. Geen Open Kaart, maar Open Kast. Met in de eerste aflevering: Ellie Lust.

In de serie bestaande uit vier afleveringen gaat Robbert het gesprek aan met bekende mensen uit de queer gemeenschap. Zij stellen zich tijdens de aflevering open, leggen uit wat Pride voor hen betekent en delen details over hun date-leven. Lees ook: Bibi Breijman vertelt: 'Ik kon geen borstvoeding geven door boosheid' Ellie Lust Ex-politieagente Ellie Lust vertelt in deze eerste aflevering over hoe zij in Ethiopië was voor een televisieprogramma en het land moest ontvluchten. Op social media werd namelijk opgeroepen haar te vinden en te doden, puur vanwege haar geaardheid. Ook vraagt ze zich af hoe inclusief de queer gemeenschap vandaag de dag is. 'Ik heb soms het gevoel dat juist binnen de gemeenschap zelf er nog wel eens iets wordt gevonden van iemand die bij een andere letter hoort dan jij.' Wie we in de tweede aflevering gaan zien is ook al bekend: YouTuber Jessie Maya. Zij doet een boekje open over haar jeugd en vertelt al zulke heftige dingen te hebben meegemaakt dat niets haar meer kan raken. Lees ook: Nick en Simon over geruchten mogelijke breuk: 'Er zijn soloplannen' Verschillende verhalen delen Robbert vindt het belangrijk zijn platform in te zetten en dit soort verhalen te delen, vertelt hij. 'Als jonge jongen die in de kast zat, heb ik dit soort verhalen en openheid soms gemist om mij heen en in de media, wat er destijds natuurlijk totaal anders uit zag.' Met Open Kast probeert hij mensen te bereiken die zich in de gesprekken kunnen herkennen en zich erdoor kunnen laten inspireren. Benieuwd geworden naar de aflevering? Hier vind je 'm.

ELLIE LUST OVER LEVENSGEVAAR, TRAUMA’S, MONOGAMIE EN COMING-OUT

ELLIE LUST OVER LEVENSGEVAAR, TRAUMA’S, MONOGAMIE EN COMING-OUT

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen