Wij weten het zeker: Jurre Geluk is de mol, en dít is waarom

Entertainment

Wij weten het zeker: Jurre Geluk is de mol, en dít is waarom

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 februari 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld stil uit aflevering WIDM

Gepubliceerd op

25 februari 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld stil uit aflevering WIDM

De tunnelvisie op de redactie is real. We weten het zeker: Jurre Geluk is de mol. De Spuiten en Slikken presentator heeft al een aantal verdachte acties laten zien in dit seizoen van Wie Is De Mol, en dit zijn er een paar.

1. 'Fuck dat geld' We beginnen gelijk met een knaller. In de aflevering van vorige week, bij de opdracht met het paragliden, landde Jurre in het derde vak. Dit zorgde ervoor dat het volledige geldbedrag niet meer gewonnen kon worden. Is al verdacht, maar daarna zei hij dit: 'Ja, fuck dat geld!' Als dat geen mol-actie is weten wij het ook niet meer. Next.

Lees ook: RTL stopt met talkshows op zaterdagavond (en vervangt ze door dit populaire programma)

2. Hij zegt het zelf Bij de test die de kandidaten afgelopen zaterdag in het doolhof moesten maken moesten ze met hun eigen kleur pen hun antwoorden invullen. Bij de vraag 'Wie is de mol?' zagen we Jurre het antwoord 'Daniël' invullen. Vlak daarvoor leek hij even met zijn pen boven zijn eigen naam te blijven hangen. Wilde hij hier het goede antwoord invullen, namelijk dat hij zelf de mol is? Verdacht.

3. Badeendjes Dit hele seizoen zijn badeentjes een terugkomend fenomeen. In de eerste aflevering stonden ze op de achtergrond in het decor, en in aflevering vier moest de groep een giga badeend de berg op sjouwen. Dit zou een aanwijzing naar Jurre kunnen zijn. In De Wereld Draait Door werden namelijk vaak badeendjes verstopt en laat Jurre nou net een eigen rubriek in dit programma hebben gehad. Toeval? Wij denken van niet.

Lees ook: Wacht even, spreken déze BN'ers deze zes bekende reclames in?

4. Hij zingt het gewoon WIDM youtuber Siem kwam met een hele goede hint. Tijdens de tweede opdracht van aflevering één moesten een aantal kandidaten meezingen met een koor, in een van de vele talen van Zuid-Afrika. De tekst die Jurre zong toen hij in beeld was, was 'Ndimi phambi kwakho' wat betekent: hier ben ik, hier sta ik voor u. Zingt Jurre hier letterlijk dat hij de mol is?

5. Model Tijdens aflevering drie moesten de kandidaten in tweetallen betekenissen bedenken voor Zuid-Afrikaanse woorden. Het duo van Annick en Jurre voerde het woord 'model' in. Dit is een anagram voor 'de mol'. Annick is in de aflevering erna afgevallen. Oftewel: dit moét een mol-actie van Jurre zijn geweest.

6. Klavertje vier Een oplettende kijker merkte op dat bij elke eliminatie de vierde kandidaat die z'n scherm te zien krijgt naar huis moet. Dit is dus al consequent sinds de eerste aflevering het geval. Wijst het getal 4 hier op een klavertje vier? Jurres achternaam is namelijk geluk.

7. Follow the money En tot slot één van de meest effectieve manieren om de mol te ontmaskeren: follow the money. Gelukkig bestaan er mensen die hier hun vrije tijd aan besteden zodat wij daar allemaal gebruik van kunnen maken. Zoals Wout, van het Instagram-account de_thermolmeter. Hij houdt van elke aflevering bij hoeveel geld iedereen verdient, en dan valt Jurre wel heel erg op. Kijk maar:

En als we nou toch helemaal verkeerd zitten in onze tunnel en straks toch blijkt dat Jurre gewoon een kandidaat was, kunnen we in ieder geval stellen dat hij niet zo'n goede kandidaat was.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer entertainment

Meer van deze auteur