Voorkom dat het je gebeurt: dit zijn de 6 meest gemaakte reisfouten

Entertainment

Voorkom dat het je gebeurt: dit zijn de 6 meest gemaakte reisfouten

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

23 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

23 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Iedereen maakt fouten. Of het nu weer die monstera is die voor de zoveelste keer zonder water staat, waardoor je bij Intratuin alweer naar een low maintenance plant vraagt, of dat je voor de derde keer op rij te veel eten hebt ingeslagen voor de paasbrunch, ondanks de waarschuwingen van, nou ja, iedereen.

Maar die fouten overleven we allemaal nog wel. Alleen blunders op reis? Die kunnen je serieuze stress en flink wat geld kosten. Om je dat leed te besparen, hebben we de meest voorkomende reisfouten voor je op een rijtje gezet, zodat jij ze nooit meer hoeft te maken.

Lees ook: 10 geniale reishacks waarvan je niet wist dat je ze nodig had

  1. Roepnaam gebruiken Fout numero uno: je roepnaam gebruiken bij het boeken van je ticket. Leuk dat iedereen je al je hele leven Nelly noemt, maar Schiphol boeit dat niets als er op je paspoort Petronella staat. Bespaar jezelf de onnodige kosten en let goed op tijdens het boeken van je ticket.

  2. Met ID-kaart naar Londen gaan Vroeger stapte je lekker met een rugzak op de trein en was je zo in Engeland voor een impulsief weekendje Londen. Maar wist je dat je nu een paspoort nodig hebt om binnen te komen, sinds het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten? Voorkom dat je straks voor een gesloten deur staat en regel dat dus voor je vertrekt.

  3. Het ESTA-formulier verkloten De ESTA-aanvraag - als je ooit naar Amerika bent gereisd, weet je wat een gedoe dat kan zijn. Helaas gaat zo'n formulier vaker fout dan je denkt en dat kan je duur komen te staan. Controleer dus alle gegevens grondig voordat je het verstuurt. Laat het desnoods door een vriend of familielid nakijken op fouten in je naam, geboortedatum of paspoortnummer. Check ook altijd je ESTA-status 24 uur voor vertrek, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  4. De allergoedkoopste vlucht boeken Voor sommigen is het een sport: de goedkoopste vlucht vinden. Dat is prima, je kunt flink besparen door slim te boeken. Maar let niet alleen op de prijs; Het gebeurt té vaak dat mensen een spotgoedkope vlucht scoren, om er later achter te komen dat er een overstap van acht uur bij zit. Zonde van je tijd, en we weten: tijd is geld. Eindstand: een dure reis dus.

  5. Ongeldig legitimatiebewijs Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zorg dat je legitimatiebewijs geldig is als je gaat reizen. Maar let daarnaast ook nog op wat anders: sommige landen stellen bijzondere eisen aan de geldigheidsduur van je paspoort. Zo moet je paspoort bij binnenkomst in landen als Thailand, Turkije, Cuba, Indonesië, Suriname en Singapore nog minstens zes maanden geldig zijn. Kortom, als je paspoort dus binnen twee maanden na aankomst verloopt, kom je het land niet in. 

  6. 0 of O door elkaar halen Ja, het klinkt misschien lachwekkend, een domme fout. Maar stel je voor dat het je overkomt: bij het invullen van je documentnummer kan een 0 verdomd veel lijken op een O. Ter info: de letter O komt niet voor in Nederlandse paspoortnummers. Het is altijd een 0. Zo die fout maak je ook niet meer.

We snappen het, je denkt vast dat jij deze fouten nooit zou maken. Je bent tenslotte slimmer dan dat. Maar soms kan een kleine herinnering net dat beetje verschil maken en je veel ellende besparen. Dus bij deze: graag gedaan, en geniet van je vakantie!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment