10 geniale reishacks waarvan je niet wist dat je ze nodig had

Entertainment

10 geniale reishacks waarvan je niet wist dat je ze nodig had

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

21 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Het vakantieseizoen is geopend en iedere tip die iets van de stress wegneemt is meer dan welkom. We zetten tien reishacks op een rij waarvan je niet wist dat je ze nodig had.

1. Pillendoosje voor sieraden Niets vervelender dan kleine sieraden uit de knoop halen. Die tijd besteed je liever op het strand met een cocktail in je hand. Berg je sieraden daarom op in een pillendoosje. Zo voorkom je dat ze in de knoop raken.

2. Markeer bagage als breekbaar Op deze manier wordt je bagage voorzichtiger behandeld in het vliegtuig. Geen gegooi met koffers dus.

3. IKEA-tas als koffer We tipten het al eens eerder: de FRAKTA tas van IKEA kun je laten inchecken en gebruiken als koffer. Ook handig voor eventuele extra bagage op de terugweg.

Lees ook: Voor het eerst op vakantie met je koter? Hier wil je rekening mee houden

4. Schoen in de kluis Bang dat je iets vergeet uit de kluis in je (hotel)kamer? Stewardess Esther tipt op TikTok om een schoen in de kluis te leggen. Zo weet je zeker dat je niet je paspoort, geld of sieraden laat liggen.

5. Gebruik Google Vertalen offline Wist je dat je de taalpakketten in Google Vertalen kunt downloaden? Zo kun je ook zonder internetverbinding gemakkelijk communiceren. Google Maps kun je overigens ook offline gebruiken. Handig!

Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze reistas van Decathlon gaat viral omdat er zóveel handbagage in kan

6. Douchekapje voor schoenen Stop je schoenen in een douchekapje om te voorkomen dat ze je schone kleding in je bagage vuil maken. Vooral handige na die talloze hikes op je vakantieadres.

7. Boek geen retourticket Misschien heb je 'm al geboekt, maar zo niet: het loont niet altijd om een retourticket aan te schaffen. Soms kunnen twee enkeltjes heel wat goedkoper uitvallen, omdat je met verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegt.

8. Kotszakje als telefoonhouder Een film kijken op je telefoon in het vliegtuig levert behoorlijk wat geklungel op. Gelukkig blijken kotszakjes zeer bruikbaar als telefoonhouder. Bekijk in de video hieronder hoe je dat doet.

9. Extra baggage in een kussensloop Nog een geniale hack uit ons archief: extra bagage kun je meenemen in een kussensloop. Kijk maar.

10. Kaartsleutel kwijt In veel hotelkamers is er alleen stroom als je de kaartsleutel in de gleuf naast de deur steekt. Kaartje kwijt? Niet alleen het pasje van je hotel werkt, maar ook een willekeurige andere kaart.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen