Voor als TikTok je spanningsboog heeft verpest: deze miniseries op Netflix wil je zien

Entertainment

Voor als TikTok je spanningsboog heeft verpest: deze miniseries op Netflix wil je zien

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

1 oktober 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

1 oktober 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Het is pijnlijk maar waar: we hebben geen geduld meer voor een serie van zes seizoenen. Of drie. Al zouden we het willen, we kunnen het niet meer. Onze spanningsboog is de afgelopen jaren een gênant stuk korter geworden. Om dat te verbloemen zit er nog maar een ding op: miniseries kijken.

Deze vijf miniseries houden we nog net vol zonder een tweede scherm erbij te pakken en wil je écht een keer gezien hebben. 

1. Het Gouden Uur Het eerste uur na een terroristische aanslag is cruciaal. Dat weet Mardik, een rechercheur van Afghaanse komaf, ook. Wanneer er een aanslag plaatsvindt in Amsterdam gaat hij in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die misschien wel oude jeugdvrienden van hem zouden kunnen zijn. Deze Nederlandse thrillerserie werd vorig jaar uitgezonden op NPO 3 en alle zes afleveringen zijn nu eindelijk te zien op Netflix. Doe er je voordeel mee.

Lees ook: Hint Suits-acteur Patrick Adams op een tiende seizoen?

2. Liebes Kind Van Nederlandse true crime naar eentje uit ons buurland. De Duitse serie vertelt het verhaal van een mysterieuze vrouw die uit haar grimmige gevangenschap ontsnapt en onderzoekers leidt naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning van dertien jaar geleden. En wat true crime betreft zit je met Liebes Kind wel goed. Het duistere verhaal van de serie is namelijk gebaseerd op een boek, dat op zijn manier weer is gebaseerd op twee waargebeurde ontvoeringszaken uit Oostenrijk.

3. Who is Erin Carter? Deze Netflix-hit kan niet ontbreken uit de lijst. Als je deze serie nu nog steeds niet hebt gezien is dit bij deze de last call. De crimeserie gaat over – drie keer raden – Erin Carter: een docent Engels uit het Verenigd Koninkrijk die lesgeeft in Barcelona en moeder is van de 10-jarige Harper. Haar vredige Spaanse leventje wordt alleen doorbroken wanneer ze betrokken raakt bij een supermarktoverval. Dat een van de overvallers haar herkent én dat zij ze zo gemakkelijk uit weet te schakelen, trekt nogal de aandacht. Daar ga je: haar duistere en gewelddadige achtergrond komt langzaam aan het licht. En dat in zeven afleveringen. 

Lees ook: Robbert Rodenburg presenteert nieuw programma waarin influencers 'overleven zonder filter'

4. El cuerpo en llamas Dit is niet zomaar een crimeserie, het is een Spaanse crimeserie. Oftewel: een crime passionnel. Deze gepassioneerde serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Rosa Peral, die samen met haar collega en minnaar Albert López veroordeeld werd voor de moord op haar partner, Pedro Rodríguez. Zijn verkoolde resten werden gevonden in een uitgebrande auto. Alle drie waren ze politieagent en er zijn nooit harde bewijzen tegen het duo gevonden, maar het is hét recept voor een spannende dramaserie. Eentje vol toxic relaties, bedrog, geweld en seksuele schandalen.  5. Queen Charlotte: A Bridgerton Story Klaar met crimeseries, tijd voor wat romantiek. In deze Bridgerton-prequel wordt het verhaal van een jonge koningin Charlotte vertelt, en haar onverwachte en bijzondere liefdesverhaal met koning George van Engeland begint. Word in zes afleveringen verliefd op de knappe karakters uit de high society, hun liefdesperikelen en de prachtigste jurken.

Lees ook: Dat wordt wat: Netflix maakt startdatum Squid Game-realityshow bekend

Mocht je zelfs deze series nog te lang vinden duren, dan weten wij het ook niet meer. Kijk een YouTube-video. Of een TikTok-serie. Of doe er wat aan. Tijd om die spanningsboog weer op te krikken. 

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen