Vandaag is rood, en het bebloede inlegkruisje dat Pip Pellens op Instagram deelt ook

Entertainment

Vandaag is rood, en het bebloede inlegkruisje dat Pip Pellens op Instagram deelt ook

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

9 november 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

9 november 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Weg met dat menstruatietaboe, moet Pip Pellens vandaag gedacht hebben. De actrice deelt op Instagram een slideshow van allerlei rode dingen, waaronder een bebloed inlegkruisje. Tja, dat is nou eenmaal rood.

'Rood' gevolgd door allerlei rode emoji's is de caption van de post, waarin onder anderen een selfie, herfstbladeren, pompoen en taarten te zien zijn. En dus een inlegkruisje.

Lees ook: Leuk voor in de boekenkast: Shelly Sterk en zoontje maken kinderboek over gezinsuitbreiding Lekker interessant, zou je kunnen denken, maar de post roept aardig wat reacties op. 'Snap niet zo goed waarom bebloede inlegkruisjes op social media moeten.. Beetje onsmakelijk, maar misschien ligt dat aan mij,' reageert iemand. Een ander: 'Waarom zou je je bebloede maandverband willen delen met de wereld???? Daar zitten wij ook echt op te wachten #not. Gatver.' En weer een ander: 'Gatverdamme, spoor jij wel?' Aanschouw: het menstruatietaboe in volle glorie. Vorig jaar kwamen er al een aantal schokkende percentages rondom dat taboe naar buiten in een onderzoek van Plan International - korte samenvatting: 55 procent van de jongens en jonge mannen vindt menstruatie vies, 31 procent vindt het beschamend en 38 procent soms zelfs walgelijk - en het blijkt maar weer dat we daar nog niet vanaf zijn. Helaas, want bloeden blijven we toch wel.

En dus kunnen we niets anders zeggen dan: go Pip. Vandaag is rood en vandaag is jouw dag. De groeten.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen