Van creepy animaties tot boze boomers: alles wat je wilt weten over Disney's live-action film The Little Mermaid

Entertainment

Van creepy animaties tot boze boomers: alles wat je wilt weten over Disney's live-action film The Little Mermaid

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 mei 2023 om 14:00

Gepubliceerd op

11 mei 2023 om 14:00

We hebben er jaren op moeten wachten en nu is-ie eindelijk daar: Disneys live action film The Little Mermaid. Ondanks dat hij pas over twee weken in de bioscoop draait, heeft iedereen er al een mening over. Pak een kop thee, want we praten je bij over the juice en the dirt.

Disney gaat behoorlijk lekker met zijn live action films. Na Maleficent, Beauty and The Beast en The Lion King is eindelijk de remake van de 90's klassieker The Little Mermaid aan de beurt.

Releasedatum De film over een jonge zeemeermin die ervan droomt om een mens te worden, draait vanaf 24 mei in de Nederlandse bioscopen. Hebben we overigens lang genoeg op gewacht, want de releasedatum stond gepland voor 2019. De opnames gingen niet door vanwege onbekende redenen en we weten natuurlijk allemaal wat daarna om de hoek kwam kijken. Iets met een pandemie en een lockdown.

Lees ook: It Ends With Us ook in één ruk uitgelezen? Er is veel gedoe om de boekverfilming, en dit is waarom

Ophef over Ariël Halle Bailey heeft de eer om voor deze film de zeemeerminstaart aan te trekken. Nadat Halle werd gecast voor de rol van Ariël ontstond er online ophef. Een groep jankende boomers had er heel veel moeite mee dat een zwarte vrouw was gekozen voor de hoofdrol. Met de kwetsende - en ronduit gênante - hashtag #NotMyAriel lieten ze zichzelf van hun lelijkste kant zien.

Via Instagram liet Halle destijds weten dat de opnames van de film zowel de mooiste als zwaarste gebeurtenissen uit haar leven zijn. 'Het was moeilijk om weg te zijn van alles en iedereen die ik ooit heb gekend, om mezelf in twijfel te trekken en me eenzaam te voelen. Maar tegelijkertijd voelde ik zoveel vrijheid en doorzettingsvermogen. Deze ervaring heeft me zoveel sterker gemaakt dan ik ooit had gedacht dat ik zou kunnen zijn,' schreef de actrice. You go Halle, #YouAreOurAriel!

Cast Inmiddels is ook de rest van de cast bekend. Javier Bardem speelt zeemeermin-vader koning Triton, Melissa McCarthy is Ursula en Jonah Hauer-King (het zit 'm in de naam) speelt prins Erik. Flounder wordt ingesproken door Jacob Tremblay, Scuttle door Awkwafina en Daveed Diggs is te horen als Sebastian. Een leuke club, waar het internet hartstikke blij mee is. Grapje. Niet dus. Het internet zou het internet niet zijn als ze niks te zeggen hadden over de animaties.

Lees ook: Komt er écht geen derde Firefly Lane-seizoen? (+ 5 andere series over vriendschappen)

Creepy animaties Weet je wat het is? The Little Mermaid-animaties zien er hartstikke realistisch uit. Sebastian de krab lijkt op, tja, een gewone krab. En da's niet charmant. Het kleurrijke en mollige visje Flounder wordt op Twitter omschreven als 'broodmager' en 'depressief'. Als een vis die de visboer zelfs links laat liggen. En Scuttle? Dat is gewoon een gigantisch beest met realistische ogen, een grote snavel en enge klauwen. Zo'n vogel die je aanvalt als je een frietje eet op het strand in Scheveningen. The Guardian vraagt zich zelfs af of The Little Mermaid de grootste blamage sinds Cats wordt. De kattige remake uit 2019 krijgt een 2,8 op IMDb. Niet best.

Lange kijktijd Nog niet ontmoedigd en van plan om The Little Mermaid in de bioscoop te kijken? Zorg dan dat je genoeg popcorn inslaat. De film duurt namelijk 2 uur en 15 minuten, dat is bijna dubbel zo lang als het origineel. Het plot blijft hetzelfde, al zijn er een paar details aangepast zodat het beter in de huidige tijdgeest pas. Veel kijkplezier!

Trailer The Little Mermaid

Trailer The Little Mermaid

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen