Shit, we gaan twijfelen: 7 redenen waarom Jurre niét de Mol is

Entertainment

Shit, we gaan twijfelen: 7 redenen waarom Jurre niét de Mol is

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

11 maart 2023 om 15:00

Gepubliceerd op

11 maart 2023 om 15:00

Begrijp ons niet verkeerd, wij zitten nog heel diep in de Jurre-tunnel, maar bepaalde hints kunnen we gewoonweg niet ontkennen. We lopen ze even langs en dan moeten we er toch aan geloven: tijd voor een definitieve keuze.

1. Het ligt er wel érg dik bovenop Op dit punt kunnen we ons bijna niet voorstellen dat er mensen zijn die niét op Jurre zitten - de man heeft 426,39 euro in de min opgeleverd tegenover een 3.015,27 euro aan plusgeld van Daniël en 3.236,11 van Ranomi - maar juist daarom gaan we twijfelen. Wordt Jurre nu niet té verdacht? Is het dan toch Daniël? Of - al breekt dan echt onze klomp - Ranomi? Lees ook: Even vergelijken: Is Jurre Geluk de Jan Versteegh van dit seizoen?

2. De Olympische vlag Over Ranomi gesproken, er zitten wel verdomd veel aanwijzingen naar de Olympische vlag in dit seizoen verstopt. Denk aan de kleuren van de stippen op de grote houten kisten waar de kandidaten zich uit moesten redden in aflevering één of van de vlaggetjes waarmee ze in aflevering zeven door het labyrint huppelden. Oh, en over de labyrintopdracht gesproken, de vijf stiften die de kandidaten kregen hadden diezelfde kleuren.

En dat zijn nog niet eens de enige Olympische hints. Zo moest Jurre tijdens de opdracht op het strand een nummer bellen met een landcode van 081 - die van Japan - en vonden in 2021 de Spelen plaats in - juist ja - Japan. Ook werd in de eerste paar afleveringen steeds het vierde scherm rood. Ranomi deed vier keer mee aan de Olympische Spelen en werd in Tokio twee keer vierde. Wanneer ze haar gouden medailles won? In 2008 en 2012, toevallig de cijfers die tijdens het abseilen op de helmen van Daniël en Soy stonden. 3. De hackerstermen Techjournalist Daniël maakt een podcast over hacken genaamd Ik Weet Je Wachtwoord. En dus zou het zomaar eens geen toeval kunnen zijn dat er dit seizoen zoveel verwijzingen naar hacken verschijnen. Molloot Guido Verheijen zet ze hieronder even op een rij. Denk aan de kisten die we hierboven al noemden kraken, de badeendjes, de termen die voorbij komen en de ijsblokken die gekraakt moesten worden. Daniël, is it you?

4. De badeendjes Hoewel de badeendjes die in groten getale voorbij komen dit seizoen naar Daniël kunnen verwijzen, is het misschien nog logischer dat ze naar Ranomi verwijzen. Allereerst omdat ze net als Ranomi in het water liggen, maar ook omdat ze tijdens de labyrintopdracht luid en duidelijk zei: 'Ik ben super blij dat ik IN M'N EENTJE wat geld heb opgeleverd voor de pot.' Eentje. Eendje. Je snapt 'm. 5. Gebarentaal Een graag geziene hint in eerdere Wie Is De Mol-seizoenen: gebarentaal. Dit jaar is er een deelnemer die daar fanatiek aan doet, en zijn naam is Daniël. Maar wellicht dat hij ook luistert naar Mol.

6. Het verloren ei Blijkt Daniël vanavond de Mol te zijn, dan denken wij meteen terug aan een wel heel opzichtelijke Mol-actie, namelijk die met het ei. Bij de struisvogel-opdracht schopte Daniël dat ei namelijk héél toevallig met zijn voet aan de kant. Uiteindelijk vond Anke hem toch en zaten er centen in. Lekker bezig Mol, eh, Daniël.

Lees ook: Wij weten het zeker: Jurre Geluk is de mol, en dít is waarom 7. Estafette Dit is een kleine hint, maar we moeten toegeven: hij pakte ons toch. Iets wat duidelijk anders dan anders was dit seizoen, was dat de Mol voor alle kandidaten werd verteld dat hij of zij het is. Dit werd gedaan door ex-Mol Everon Hooi, die daarna zei: 'Zojuist heb ik het stokje overgedragen aan de nieuwe Mol.' Is er een reden dat dit proces zo uitvoerig in beeld is gebracht? En is die reden dat Ranomi estafettezwemster is geweest? Het zou zomaar kunnen. We durven het bijna niet hardop te zeggen, maar misschien gaan we wel wisselen. Naar wie van de twee? Daar gaan we de komende paar uur nog eens flink over twijfelen.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen