Even vergelijken: Is Jurre Geluk de Jan Versteegh van dit seizoen?

Entertainment

Even vergelijken: Is Jurre Geluk de Jan Versteegh van dit seizoen?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Imke Panhuijzen en BrunoPress

Gepubliceerd op

4 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Imke Panhuijzen en BrunoPress

Je zou het niet zeggen, maar wij zitten in een flinke Jurre tunnel. De eerste finalist van dit seizoen van Wie Is De Mol doet ons heel erg denken aan Jan Versteegh, die de mol was in het seizoen van 2018.

Jan Versteegh leek in zijn seizoen de perfecte kandidaat. Hij was fanatiek, gedreven en leek altijd zijn uiterste best te doen, net als Jurre. Kunnen wij door de twee te vergelijken Jurre als mol ontmaskeren?

Lees ook: Wij weten het zeker: Jurre Geluk is de mol, en dít is waarom

1. Even klagen Jan Versteegh stond bekend als een mol die gewoon in het bijzijn van zijn kandidaten heel 'mollige' uitspraken deed. Het viel ons op dat Jurre dit ook vaak doet. Denk bijvoorbeeld aan de aflevering met het paragliden, waar hij letterlijk zegt: 'Fuck dat geld!' Ook viel ons op dat Jurre altijd eerlijk zegt liever voor de jokers te gaan dan voor het geld. Iets wat Jan ook vaak heeft gedaan.

2. De letter M Tijdens een woordzoekerspel deed Jan een van zijn beste mol acties van het seizoen. Hij streepte namelijk het woord 'Mol' door met de letter M. En dit hebben we bij Jurre ook gezien. Tijdens de opdracht waarbij de kandidaten hun kop in het zand moesten steken waren de blaadjes op het bord van Jurres team in een M-vorm geplaatst. Oké, Ranomi zat ook in het team, maar we zitten nou eenmaal in een Jurre tunnel.

3. Geboren leider Jan had in zijn seizoen vaak een sleutelpositie waar hij leiding moest geven aan de groep. Hij leek een geboren leider, maar stiekem gaf hij de verkeerde aanwijzingen door aan de kandidaten. Jurre had in de opdracht in aflevering vijf ook een sleutelpositie. Hij moest kerkgangers omschrijven, maar had uiteindelijk maar één van de vijf personen goed. Een echte Jan actie.

Lees ook: Diederik Jekel wordt vader na miskraam: 'Ik weet hoe hard dit blije nieuws bij een ander aan kan komen'

4. Fokking enthousiast 'Jan Versteegh is de meest fanatieke kandidaat in de geschiedenis van het programma,' werd vaak gezegd. Maar zijn enthousiasme zorgde voor slordigheid, precies wat bij Jurre ook vaak gebeurt. In de vorige aflevering rende hij tijdens het lasergamen als een malle over het veld naar de tags, en werd hierdoor gelijk afgeschoten. Je raadt het al, zijn enthousiasme resulteerde in slordigheid.

5. Alles voor die Jokers Als mol koos Jan vaak voor jokers, om vervolgens het geld links te laten liggen. Jurre doet hier zelfs nog een schepje bovenop. Bij de opdracht op de boot ging hij samen met Soy en Daniël voor jokers, en overtuigde hij de twee ook nog om dit geheim te houden voor de rest. En helemáál verdacht, hij deed in een andere aflevering dit:

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer entertainment

Meer van deze auteur