Roos Reedijk over Kopen Zonder Kijken-reacties: 'Hoezo is mijn stem een handicap?!'

Entertainment

Roos Reedijk over Kopen Zonder Kijken-reacties: 'Hoezo is mijn stem een handicap?!'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 mei 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

fotografie Marie Wanders

Gepubliceerd op

16 mei 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

fotografie Marie Wanders

Hartstikke leuk, Martijn Krabbé en Bob Sikkes in Kopen Zonder Kijken, maar het grootste gedeelte van onze aandacht gaat toch altijd naar interieurstylist Roos Reedijk. Al zorgt al die aandacht er ook voor dat er allerlei grappen over haar worden gemaakt. Over haar stem, bijvoorbeeld.

Aan Veronica Superguide vertelt ze dat toen ze vier jaar geleden in het eerste seizoen van het programma verscheen, ze nooit had verwacht dat de boel zo zou ontploffen. 'De eerste twee seizoenen was ik vooral achter de schermen aan het werk. Toen kwam corona en ging ik behalve het interieur ook de badkamer, vloer en keuken doen.' Roos woont in een klein dorpje en zat rustig in de tuin toen de reeks begon. Een dag later hoorde ze dat er 1,7 miljoen mensen hadden gekeken. 'Je wéét wel dat het veel is, maar je hebt geen idee wat dat precies inhoudt. Totdat iedereen ging mailen, commentaar geven en bellen wat ik er nou van vond dat iedereen iets van mij vond.' Lees ook: Megan Fox over lichaamsdysmorfie: 'Heb nog nooit van mijn lichaam gehouden' Die 1,7 miljoen mensen hadden (niet altijd leuke) meningen, waarvan een deel die ook - zoals dat gaat - op het internet knalde. Gelukkig is Roos naar eigen zeggen niet snel omver te blazen. 'Het merendeel van de reacties was alleen maar positief, maar er werd ook veel gezegd over bijvoorbeeld mijn kledingstijl en mijn stem. Dan denk ik: ik ben wie ik ben en heb daar nooit problemen mee gehad, dus hoezo zou ik me daar iets van aantrekken?' Toch was het wel even een momentje toen ze zich voor het eerst terughoorde op televisie. 'Oh ja, ik praat inderdaad nogal snel, hard en enthousiast.' Op Twitter werd zoveel lelijks over haar stem gezegd dat mensen het zelfs voor haar op begonnen te nemen. ''Stop met dat meisje belagen, want je mag iemand niet pesten met z’n handicap.' Toen dacht ik: een hándicap, dat is het helemaal niet! Mijn stem is mijn handelsmerk geworden. Het is juist leuk dat ik daardoor herkenbaar ben.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen